40-годишната Ребека Ли от Мериленд, САЩ се занимава сериозно с

...
40-годишната Ребека Ли от Мериленд, САЩ се занимава сериозно с
Коментари Харесай

Инстаграм звезда получи инсулт по време на йога СНИМКИ

40-годишната Ребека Ли от Мериленд, Съединени американски щати се занимава съществено с йога от 1996 година и до неотдавна не е имала произшествия поради увлечението си.

Тя снимала учащо видео, до момента в който в един миг не усетила, че нещо не е както би трябвало, написа Mirror.
Завършвайки комплицирана стойка на ръце, Ребека се отправила към дома си и усетила притъмняване пред очите. Тя приседнала, с цел да възстановява дишането си и пробвала да завърже косата си на опашка, само че ръцете просто не я слушали. Мислейки, че всичко ще отмине единствено, Ребека не потърсила здравна помощ.

Но когато след няколко дни се събудила и открила, че лицето й е накриво, отишла незабавно в болница. Лекарите открили, че е получила инсулт.

Оказало се, че по време на упражненията тя е увредила едната от четирите артерии, които доставят кръв към мозъка. Първите дни от лекуването били най-сложни - Ребека изпитвала нетърпимост към светлината и имала непрекъснато главоболие. Дори не можела сама да стане от леглото. Но без значение от всичко след месец тя съумяла да стартира още веднъж със заниманията си по йога.

" Започнах да извършвам леки извършения за разпъване. Знаех, че в случай че в този момент не стартира да упражнявам, то няма да се принуждава в никакъв случай да направя това ", твърди Ребека.

Независимо, че артерията й е изцяло възобновена, следствията от инсулта са останали. Ребека постоянно усеща притреперване на ръката, не може да приказва повече от няколко минути дневно и продължава да страда от тежки мигрени и загуба на паметта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР