40-годишен мъж от Казанлък бе арестуван, след като държал под

...
40-годишен мъж от Казанлък бе арестуван, след като държал под
Коментари Харесай

Домашен насилник държал под ключ и пребивал над месец жена си в Казанлък

40-годишен мъж от Казанлък бе задържан, откакто държал под ключ брачната половинка си в продължение на повече от месец. Младата жена била пребивана и е открита с контузии по цялото тяло, оповестиха от полицията и прокуратурата.

Снощи, към 21.45 часа, на тел.112 се обадил бащата на казанлъчанката и съобщил, че не е виждал щерка си към този момент месец и половина и има подозрения, че мъжът й я държи заключена в дома им. Веднага към адреса бил ориентиран полицейски екип. Униформените открили, че жилището е затворено, само че от него се чува звук. Със съдействието на екип на пожарната, служителите на реда отворили вратата и разкрили вътре 32-годишната жена, която имала контузии по цялото тяло, и едно от децата й. Пострадалата е транспортирана в болница и настанена там без заплаха за живота.

В хода на подхванатите дейности е арестуван 40-годишният мъж, с който тя живеела на фамилни начала. Двамата имат четири деца. Оказало се, че той е държал под ключ жена си от началото на август и това не е първият случай на принуждение върху нея. Поради тази причина на казанлъчанина са му налагани от съда ограничаващи ограничения по Закона за отбрана от домашно принуждение.

Районната прокуратура в Стара Загора е повдигнала обвиняване на мъжа за това, че от началото на месец август до 5.09 незаконно е лишил от независимост 32-годишната жена. Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение, по метод непосилен и рисков за здравето на потърпевшата и лишаването от независимост е траяло повече от две денонощия.

Обвиняемият ще остане в килията за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР