40-годишен българин, живеещ в Германия е бил изловен на пътя

...
40-годишен българин, живеещ в Германия е бил изловен на пътя
Коментари Харесай

Нашенец се върна от Германия, брои 1000 лева за шофьорска книжка и бе прецакан жестоко

40-годишен българин, живеещ в Германия е бил изловен на пътя Шумен-Силистра да кара кола с неприятно изработен фалшификат на шофьорска брошура, оповестява " Монитор ".

Пред служители на реда обаче водачът твърдял, че е получил книжката след постоянно изкаран шофьорски курс, за който дори платил 1000 лв.. В сумата влизало всичко - листовки, кормуване, издаване на удостоверение за ръководство на МПС, а както се оказало след това - и досъдебно произвеждане за потребление на фалшифициран или неистинен документ.

Е. Х. от шуменското село Климент бил спрян към три следобяд във вторник по пътя Шумен - Силистра до разклона за село Сливак. Мъжът бил с " Ауди 6 " на татко му. Дошъл си за малко в България, с цел да си смени документите за идентичност и решил до момента в който е в страната да изкара и един шофьорски курс.

Записал се на курс при инструктор, за който полицията не дава към този момент детайлности. Учителят му споделил, че като изкара курса, от него ще си получи и шофьорската брошура. По думите на Е. Х. той фактически посещавал " курса ", имал часове и по кормуване и най-после си получил и книжката.

Още щом показал документа на катаджиите по пътя Шумен - Силистра, униформените били сигурни, че е менте, тъй като книжката чак крещяла " Фалшива съм! ", толкоз зле била фалшифицирана. Майсторът, който я правил даже не се постарал да улучи формата на номера на шофьорските книжки и номерацията, употребена в региона.

Потвърдило се, че документът не е издаван от подобаващ орган по открития законов ред.
По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 316 за потребление на документ с неистинско наличие, оповестиха от полицията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР