40-годишен българин е задържан под стража, след като гръцките власти

...
40-годишен българин е задържан под стража, след като гръцките власти
Коментари Харесай

Гръцките власти искат българин, обвинен в контрабанда

40-годишен българин е арестуван под стража, откакто гръцките управляващи са издали европейска заповед за ареста му. Състав на Варненския областен съд дефинира за Мартин Г. най-тежката мярка за неотклонение, до момента в който дойдат нужните документи по делото. В рамките на законния период магистратите от морската столица би трябвало да решат дали да предадат българина на гръцките управляващи, с цел да бъде съден.
Европейската заповед за арест на Мартин е била издадена от Апелативния съд в град Пирея, Република Гърция. Срещу 40-годишния българин се води наказателно произвеждане за "участието в незаконна група за укриване на налози, такси и мита при импорт на артикули и за контрабанда с особени способи от повече от 3 лица взаимно, от която страната е била ощетена със 150 000 евро ".
Двете закононарушения са наказуеми и по българския Наказателен кодекс. В Гърция наказването за първото закононарушение е от 5 до 20 години отнемане от независимост, а за контрабанда – от 10 до 20 години затвор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР