40 дни, след като 15-годишната Даная почина и органите й

...
40 дни, след като 15-годишната Даная почина и органите й
Коментари Харесай

Майката на Даная, чиито органи спасиха трима души, с нова кауза

40 дни, откакто 15-годишната Даная умря и органите й дадоха късмет на трима души да продължат своя живот, нейната майка – Ани Стоянова, събра сили за нова идея. София осъмна с 4 билборда с облика на детето й и въпрос - дали, в случай че имаше детска болница, Даная щеше още да е тук.

Изгубихме доста време . Попаднахме в болница, когато бяха 5 почивни дни. Нямаше лекари ”, показа Ани Стоянова.

Въпросът задава и на всеки, който ще мине край четирите билборда на 4 основни места в столицата. Единият – на метри от вкъщи им.

„ Всеки път, когато го погледна, скръбта ми е по-малка, тъй като се надявам нещата да се трансформират и това да е станало с причина ”, сподели още майката.
15-годишната Даная даде късмет за живот на двама души

Въпросът задава и на здравните управляващи.

Покъртителен случай . Сега имаме действителни шансове да имаме детска болница и това ще стане ”, увери министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков. Надеждите са работата по Националната педиатрия да стартира да тече по-бързо.

В рамките на 1 година се надявам да се стигне до недодялан градеж . Който мисли, че като построим една детска болница, нещата ще се оправят. Не, няма да стане по този начин. Ако няма експерти, единствено постройката няма да помогне ”, сподели още Хинков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР