40 деца от България имаха щастието да гледат световното първенство

...
40 деца от България имаха щастието да гледат световното първенство
Коментари Харесай

40 българчета гледаха Световното в базата на футболния гранд Барселона

40 деца от България имаха щастието да гледат международното състезание по футбол в най-вълнуващия кампус в Европа. За седем дни те следиха дуелите във футболната столица Барселона, в границите на подготвителен лагер, който се организира от 1 до 7 юли в каталунския град. Българчетата бяха част от подготвителния лагер „ Кампус Барселона 2018 “. Децата бяха посрещнати и приветствани персонално от спортния шеф на Академия „ Христо Стоичков “ Антонио Санчес, който е и някогашен координатор на селекцията на Каталунската футболна федерация.
 Малките звезди пътуваха с титулярния рейс на футболистите от Барса до базата на ФК „ Барселона “ още на първата си подготовка. Българчетата бяха на персоналните седалки на техните футболни кумири Лионел Меси, Луис Суарес, Жерар Пике, Марк-Андре тер Щеген, Селесен...

Освен персоналните тренировки в базата на испанския гранд, специфичен посетител им бе футболистът Мартин Петров, който ги насърчаваше да покажат най-хубавото от себе си на тренировките, тъй като даже на тази възраст показват освен себе си, само че и България.

Вълнението бе необикновено на петия ден от престоя на определените, когато организираха видеоконферентен диалог с българската футболна легенда Христо Стоичков, който описа на децата за кариерата си в отбора на Барса и за това какви качества са нужни на един футболист, с цел да завоюва доверието на подобен клуб като ФК „ Барселона “ и любовта на многохилядната аудитория.
 Извън тренировките дребните ни звезди имаха часове по испански език и най-после пееха химна на катулнския футболен тим.

В рамките на незабравимата седмица децата бяха на именития стадион „ Ноу Камп “ и разгледаха Музея на ФК „ Барселона “. Домакините бяха общителни да покажат на децата ни и Музея на изкуствата, Зоологическата градина и предложиха туристическа обиколка в цялата каталунска столица.

Бъдещите футболни звезди си потеглиха със документи за приключена едноседмична подготовка от двете школи – на ФК „ Барселона “ и на Академия „ Христо Стоичков “. Всяко от щастливите деца на път за България пееше химна на Барса и стискаше в ръцете си дарове с подписите на Меси, Суарес, Пике, Иниеста, Тер Щеген...
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР