40 държави, сред които и България, подкрепиха искането на Украйна

...
40 държави, сред които и България, подкрепиха искането на Украйна
Коментари Харесай

България подкрепи иска на Украйна срещу руските военнопрестъпници

40 страни, измежду които и България, поддържаха настояването на Украйна пред Международния съд в Хага да стартира наказателно произвеждане против Руската федерация, написа в общо заявление на страните вносителки. В желае се споделя, че Русия е нарушила интернационалното право, като е почнала неоправдана война против Украйна и прави геноцид против украинския народ, съобщи БНР.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън упрекна Русия, че нелегално е депортирала в своите източни лимити до 1,6 млн цивилни украинци, където ги държи принудително с отнети документи. Сред отвлечените са и над 260 000 деца, заяви украинската страница на " Радио Свобода ". Блинкън прикани Москва да приключи насилствената депортация, която нарушава Женевските конвенции за отношение към цивилното население по време на война.

Еврокомисията прикани страните в Европейски Съюз да дават на семействата и фирмите финансови тласъци, с цел да понижат търсенето и потреблението на газ, като част от ограниченията за ограничение на използването преди зимата, заяви " Financial Times ". Държавите, които възобновят въглищните електроцентрали, с цел да компенсират съкратените доставки на съветски газ, могат да бъдат освободени от квотите за нездравословни излъчвания. Комисията предлага също страните членки да лимитират отоплението в публични здания до 19 градуса по Целзий. Германия ще приключи покупките на съветски въглища на 1 август и ще се откаже от съветския нефт на 31 декември, тъй като се стреми да понижи зависимостта си от съветските изкопаеми горива, разгласи държавният секретар в немското канцлерство Йорг Кукис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР