40 човека са били спипани да карат след употреба на

...
40 човека са били спипани да карат след употреба на
Коментари Харесай

40 човека спипани да карат след употреба на алкохол или наркотици за денонощие

40 индивида са били хванати да карат след приложимост на алкохол или опиати за последното денонощие, сочат данните на Министерство на вътрешните работи. Те са разпределени тъкмо на половина - 20 на 20.

От тези с приложимост на алкохол 10 са карали с 0,5 до 1,2 промила, 10 - с над 1,2 на 1000, а трима са отказали да бъдат тествани.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 20 души, а четирима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

Акцент в акцията на Министерство на вътрешните работи е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на моторни транспортни средства (МПС) от неправоспособни водачи. Акцията стартира при започване на юли след злополука на бул. „ Черни връх “ в София, при която починаха две млади дами.

Данните досега демонстрират, че на територията на цялата страна през последното денонощие са тествани над 10 000 МПС в границите на профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата.

Извършен е надзор на 13 204 водачи и пасажери. Съставени са 2746 фиша и 837 акта за открити административни нарушавания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР