40 автори от цялата страна взеха участие в VII-ия Национален

...
40 автори от цялата страна взеха участие в VII-ия Национален
Коментари Харесай

40 автори участваха в конкурса за поезия „Добромир Тонев”

40 създатели от цялата страна взеха присъединяване в VII-ия Национален конкурс за лирика на името на „ Добромир Тонев “, оповестиха от общината.

Всеки участник можеше да показа от едно до три свои стихотворения. Условието бе да се кандидатства единствено с произведения, които не са оповестени в печатни или интернет издания все още на оповестяването на състезанието, и с които претендентът не е взел участие в други сходни състезания. Желаещите трябваше да изпратят творбите си до 2 октомври 2017 година в това число.

Комисия, в състава на която участваха изтъкнати пловдивски поети, публицисти и критици, на две свои съвещания прегледа и оцени постъпилите произведения. Вече са ясни спечелилите! Имената им ще бъдат обявени на Церемонията по награждаване, която ще се състои на 14 октомври 2017 година, събота, от 18:00 ч., в книжарница „ Хермес Централ “, Пловдив, ул. „ Княз Александър I “ № 43 (срещу фонтана пред Община Пловдив).

Припомняме ви, че наградният фонд, обезпечен от община Пловдив и сътрудници включва за първо място – 600 лева и грамота, втора премия – 400 лева.и грамота, трета премия – 200 лева и грамота. Традиционно се обезпечават и специфични награди от сътрудници: парична премия за поет-студент - 100 лева и грамота, обезпечени от Филологически факултет на ПУ „ П. Хилендарски “; специфична премия за млад стихотворец - 300 лева, обезпечена от Радио Пловдив; ваучер в размер на 70 лева за екскурзия по желание, обезпечена от Туристическа организация „ Ана Травел “ и вечеря и нощувка за двама в хотел „ Одеон “ – Пловдив от Тони Симидчиева.

тагове конкурс лирика добромир тонев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР