4 важни теми за Вашата застраховка гражданска отговорност

...
Задължителният характер на полицата се основава на нейната обществена значимостВсяка
Коментари Харесай

Задължителният характер на полицата се основава на нейната обществена значимост

Всяка година шофьорите стриктно подновяват своята застраховка гражданска отговорност, но за мнозина разходите са оправдани единствено заради задължителния характер на полицата. Познаването на продукта в детайли със сигурност има своите предимства, особено заради неговата обществена значимост.

1. Защо сме длъжни да я сключим?

Ако сте водач на регистрирано моторно превозно средство в България, вие трябва да имате валидна гражданска отговорност, независимо дали го управлявате или не. При липсата й, се пристъпва към налагане на принудителни административни мерки, които могат да включват отнемане на свидетелството и парична глоба.

Между информационните платформи на МВР и Гаранционния фонд се осъществява обмен на данни, като по този начин се следи непрекъснато дали колата има активна ГО.

2. Подновяване и съвременни удобства

При плащане на застраховката на вноски водачите могат да се възползват от 14-дневен период на гратис, през който трябва да внесат необходимата сума. Това обаче не е допустимо, ако вече е постъпила последната вноска от премията.

Днес е изключително лесно да се проследяват датите на падежа, тъй като брокерите и компаниите изпращат известия за наближаващите вноски.

Опцията за онлайн подновяване също е сред съвременните удобства и предимства за потребителите. Тя включва бърза заявка, калкулатор, справка и сравнение на оферти за застраховка гражданска отговорност, подписване от дистанция и получаване на документите с куриерска услуга.

3. Отпадане на валидност поради виновно поведение

Препоръчително е водачите да познават случаите, в които застраховката може да се обяви за невалидна и да се изисква обезщетение за тяхна сметка поради виновно поведение.

Такива могат да бъдат шофиране в нетрезво състояние, след употреба на алкохол или наркотични вещества, отказ от проверка за алкохол, управляване на МПС без документи.

4. Основна цел и ефект

ГО е в защита не само на пострадалите в пътни инциденти, но и осигурява спокойствие за водача. Ако той причини произшествие и е с валидна застраховка, сумата за материалните щети и нанесените вреди на хора се поема не от него, а от компанията, с която е сключена полицата.

Лимитите при обезщетенията достигат до внушителните 10 милиона лева за събитие, което би било непосилно за отговорния за катастрофата. Невинните участници, пострадали при сблъсъка, са компенсирани и това е същинската цел и търсеният ефект на застрахователния продукт.

Ето защо по никакъв начин не е оправдано да поемате риск и да оставате без него, а ако искате

изгодно и комфортно да подновите полицата си, посетете

Crediport.bg

.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР