4 спестовни сметки, които печелят повече от 5,10% APY сега

...
Отварянето на високодоходна спестовна сметка е едно от най-добрите неща,
Коментари Харесай

Отварянето на високодоходна спестовна сметка е едно от най-добрите неща, които можете да направите с парите си в днешната среда с високи лихвени проценти.

След това повече от година последователно повишаване на лихвените проценти по тези сметки, някои банки започват да надхвърлят 5% лихва. Само преди няколко месеца трябваше да заключите спестяванията си в сертификат за депозит (CD), за да спечелите всяка сума над 5%. Но днес редица онлайн банки предлагат до 5,10% или повече чрез гъвкави, изключително достъпни спестовни сметки.

Разберете колко повече бихте могли да спечелите от спестяванията си днес тук.

4 спестовни сметки, които печелят повече от 5,10% APY сега

По-долу, ние събрахме някои от най-добрите проценти на спестявания с висока доходност, които можем да намерим налични днес. Всеки от тези акаунти печели поне 5,10% APY в момента. Преди да отворите нов акаунт, уверете се, че разбирате пълните подробности за акаунта, включително всички изисквания за минимален депозит или потенциални такси.

Всички от следните акаунти са застраховани от FDIC срещу банков фалит за депозити до $250 000 (за тип сметка и за вложител).

Vio Bank: 5,15% APY

Крайъгълната спестовна сметка на паричния пазар от Vio Bank носи 5,15% APY. Няма месечни такси и ще трябва да депозирате само $100, за да отворите акаунта. Ще трябва да се откажете от хартиените извлечения, за да избегнете такса от $5. Сметките на Vio Bank са само онлайн. Vio Bank е подразделение на MidFirst Bank.

Newtek Bank: 5,15% APY

Можете също така да спечелите 5,15% APY с Personal High Yield Savings сметка от Newtek Bank. Не е необходимо да отговаряте на изисквания за минимален депозит или баланс и няма месечни такси за тази сметка. Newtek Bank първоначално е създадена за бизнес банкиране (и е подразделение на компанията за бизнес финансови услуги Newtek One), но предлага и опции за лично банкиране.

Популярно директно: 5,15% APY

Популярно Direct предлага много конкурентни 5,15% APY за своята високодоходна сметка Select Savings. Ще трябва да депозирате поне $100, за да отворите акаунта си, но няма да бъдете таксувани с месечни такси. Ако затворите акаунта си в рамките на 180 дни след откриването, може да получите такса от $25. Popular Direct е онлайн подразделение на Popular Bank.

Bank5 Connect: 5,10% APY

За да спечелите повече от 5% от спестявания с Bank5 Connect, ще ви трябва значителен депозит. Спестовната сметка Jumbo с висока лихва от банката предлага 5,10% APY за салда от поне $25 000. Ако нямате толкова високо салдо, стандартните високодоходни спестявания от Bank5 Connect печелят много по-ниски 1,50% APY. Няма месечни такси за поддръжка, но като някои други сметки, ще трябва да се откажете от хартиени извлечения, за да избегнете таксата. Bank5 Connect е само онлайн подразделение на общностната банка BankFive.

Сравнете повече от днешните най-добри проценти за спестявания тук сега!

Колко можете да спечелите с 5,10% APY?

В зависимост от това колко пари трябва да спестите, 5,10% APY може да ви помогне да добавите значителна сума към баланса си.

Да кажем, че имате $5000 за депозиране в спестявания днес. Ако изберете 5,10% APY сметка (и тази променлива ставка остава същата за цяла година), можете да увеличите баланса си с $255 в рамките на 12 месеца — за общ баланс от $5255.

Разбира се, колкото повече пари сте спестили, толкова повече можете да спечелите при този висок процент. Не забравяйте и силата на приноса. Ако сте в състояние да депозирате повече пари в брой с течение на времето, можете да увеличите размера на лихвите, които печелите, и да увеличите спестяванията си още по-бързо.

Изводът

Ако все още не сте започнали да спестявате в спестовна сметка с висока доходност, сега е чудесен момент да започнете. С някои сметки днес, които печелят доста над 5% APY — като същевременно ви дават лесен достъп до парите ви по всяко време и гъвкави опции за теглене — може да откриете много предимства за целите си за спестяване. Преди да вземете решение за сметка обаче, не забравяйте да сравните няколко различни опции и да намерите точния баланс на лихвен процент, функции и други подробности за сметката, които работят за вас.

Можете да започнете днес чрез сравняване на някои от най-добрите високодоходни спестовни сметки, налични сега.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР