4 пъти българските избиратели гласуваха за парламент за последните 2

...
4 пъти българските избиратели гласуваха за парламент за последните 2
Коментари Харесай

ИЗБОРЪТ – Пътят от статуквото към ПРОМЯНАТА


4 пъти българските гласоподаватели гласоподаваха за парламент за последните 2 години.

4 пъти претенденти за народни представители обещаваха да бъдат част от ПРОМЯНАТА към по-доброто бъдеще на България.

3 пъти опитите се оказаха несполучливи, ще ви кажат някои.

Ще ви кажат още:

Че нищо не зависи от вас.

Че това не е смяна, а замяна.

Че вотът ще бъде манипулиран.

Че ще стане по-зле и от в този момент.

Че новите крадат повече и от старите.

Че нищо няма да се промени.

Че няма смисъл да гласувате.

Разчитат да повярвате. И ще победят. А вие ще загубите. Отново.

Защото изборите ще се случат с или без вас. Обаче тъкмо тези, същите, които ще ви изясняват всичко това, ще отидат до урните. Както постоянно. Изборът ще бъде изработен – с или без Вашата диванна експертност.

Статуквото е ясно. То постоянно гласоподава. Послушно. Строено под редичка, извозено на рейсове, почтително и както си би трябвало. С номерче, написано на листче в ръката. С познати номера и заигравки с цифри, подсказки. Статуквото е комфортно. То е обиграно. Не обича изненади. А най-вече ненавижда смяната.

Обича гръмките думи и тихите дейности. А бездействието обича най-вече.

ПРОМЯНАТА е друго нещо. Пътят към ПРОМЯНАТА е сложен. Той е опасен, неуместен. Изисква деяние. Носи риск от загуба. Изисква време, храброст, дебелоглав. Изисква мисъл, а и тя е комплицирано занятие.

И по този начин. Да послушаме статуквото. Да си останем у дома на дивана. Че то... няма смисъл да се гласоподава. Нали нищо не зависи от нас, ще вземат да дойдат по-лоши от предходните (а и ние си свикнахме с неприятното на предишните). Той вотът по този начин или другояче е следен. Нищо няма да се промени. Няма смисъл да гласуваме. А този вятър на открито... И май ще вали.

Да си останем у дома и да си знаем. ПРОМЯНАТА по този начин няма да настъпи. Няма да стане по-добре в България. Няма да пристигна ВЪЗРАЖДАНЕ на България. Да не чакаме ВЪЗХОД. За СПРАВЕДЛИВОСТ да не става дума, а СИСТЕМАТА ще продължи да си ни убива. ДЕМОКРАЦИЯТА и СВОБОДАТА и до момента са били хубави лозунги. Такива ще си и останат.

Днес е от тези дни, в които от нас зависи. Кой в каква България желае да живее. Пътят от статуквото до ПРОМЯНАТА е почти 15 минути – излизане от у дома, влизане в изборната секция, подаване на персонална карта, натискане на бутон. И автограф.

Днес е от тези дни, в които пишем част от бъдещето на страната ни. Въпросът е под какъв текст ще се подпишем.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР