4 отбора се надяват да стигнат до големия финал на

...
4 отбора се надяват да стигнат до големия финал на
Коментари Харесай

Пътят към Баку е открит

4 тима се надяват да стигнат до огромния край на Лига Европа, който ще се състои на 29 май в столицата на Азербайджан Баку. Довечера ще проследим с интерес първите мачове от полуфиналите, в които Айнтрахт (Франкфурт) приема Челси, а Арсенал е хазаин на Валенсия.

Старши треньорът на Айнтрахт Адолф Хютер призна, че неговият отбор е в ролята на новобранец против Челси, само че това не го тормози. На " Комерцбанк Арена " ще се изправят двата най-резултатни тима от началото на шампионата. " Сините " от Лондон са отбелязали 30 гола, а Айнтрахт - 28. Челси завоюва 11 от 12-те си мача в конкуренцията и отстрани поредно Малмьо, Динамо (Киев) и Славия (Прага). Айнтрахт впечатлява освен с невероятната си аудитория, само че и със мощната си игра в офанзива. Неслуйчано Маурицио Сари посочи класата на Лука Йович и съобщи, че сръбският нападател ще е главната опасност за тима му във Франкфурт.

Германците са в серия от 11 следващи семейства без загуба в Лига Европа, а 9 от тях бяха извоювани. По пътя си към полуфиналите те отстраниха Шахтьор (Донецк), Интер и Бенфика, с което потвърдиха, че никой не трябва да ги подценява. Всички почитатели на " орлите " към този момент мечтаят за повтаряне на триумфа от 1980 година, когато Айнтрахт завоюва Купата на УЕФА - единственото си европейско отличие.

Валенсия и Арсенал са остарели познайници и имат запаметяващи се конфликти в евротурнирите. През 1980 година двата отбора играят край за КНК и " прилепите " ликуват след дузпи. През 2001 година Валенсия отстрани " топчиите " на четвъртфиналите в Шампионската лига след повече голове на непознат терен. През сезон 2002/03 тимовете мерят сили във втората групова фаза на ШЛ, като Валенсия печели с 2:1 вкъщи, а дуелът в Лондон приключва 0:0.

Любопитен факт е, че мениджърът на Арсенал Унай Емери беше отпред на Валенсия сред 2008 и 2012 година. Шкодран Мустафи е някогашен футболист на " прилепите ", а Франсис Коклен и Габриел дойдоха на " Местайя " точно от Арсенал.

Двата тима отпаднаха при последните си две участия на полуфинали в евротурнирите. Арсенал отстъпи на Атлетико Мадрид в Лига Европа през предишния сезон и на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига през 2008 година. Валенсия се препъна против сънародниците си от Севиля в ЛЕ през 2014 година и Атлетико в същия шампионат през 2012-а.

Лига Европа, полуфинали - първи срещи:

От 22:00 часа:

Айнтрахт (Франкфурт) - Челси

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Арсенал - Валенсия

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

* Реваншите са на 9 май Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР