-4 от OpenAI, усъвършенстваният езиков модел на изкуствен интелект (ИИ),

...
-4 от OpenAI, усъвършенстваният езиков модел на изкуствен интелект (ИИ),
Коментари Харесай

Как новият модел ChatGPT ще промени света

-4 от OpenAI, усъвършенстваният езиков модел на изкуствен интелект (ИИ), провокира огромен звук, с помощта на своите благоприятни условия. Някои специалисти предвиждат, че идната версия, ChatGPT-5, ще може да доближи равнището на неестествен генеративен разсъдък (AGI), когато машините ще имат човекоподобно схващане и изложение.

За това оповестява HackerNoon.

Докато някои считат, че това е много вълнуващо, други показват угриженост и безпокойствие по отношение на евентуалните рискове. Европейските регулатори започнаха следствие на активността на OpenAI, наблягайки нуждата от контролиране на мощните технологии за изкуствен интелект.

Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI, призна безпокойството си, обвързвано с ИИ и AGI, съгласявайки се с значимостта на регулирането, даже и да не е прекомерно мощно.

Петиция, подписана от видни фигури, в това число Илон Мъск и Стив Возняк, прикани за прекъсване на създаването на AGI след ChatGPT-4. Въпреки опасенията, съгласно известията, OpenAI възнамерява да пусне ChatGPT-5, което ще донесе обилни усъвършенствания на модела.

И даже в случай че моделът не доближи до равнището на AGI,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР