4% от жените на възраст между 40-60 години страдат от

...
4% от жените на възраст между 40-60 години страдат от
Коментари Харесай

Много важно за жените над 40: 15 тревожни симптома, при които задължително да си направите тест за недостиг на витамин В12

4% от дамите на възраст сред 40-60 години страдат от недостиг на витамин В12. В изключително рискова група попадат възрастни хора и вегани, които не ядат скотски артикули, написа Active Beat.
След 40-тата си година дамата се нуждае от витамин В12 за:
профилактика и лекуване на остеопороза, рахит и други
за отбрана на лигавиците, да вземем за пример, при стоматит, за битка с бледността, сухотата, беленето на кожата, за попречване възникването на възрастови петна.

1.
Замаяност
В едно изследване учените откриват, че тези, които при консултация с доктор се оплакват от виене на свят, имат равнища на витамин В12, които са с 40% по-ниски от тези при здравите хора.
2. Усещане за изтръпване и вдървяване на крайниците
То се появява заради ниските равнища на О2 в кръвта. Може да се чувствате по този начин, като че ли електрически заряд минава от главата към петите ви.

3. Бледност на кожата
Липсата на витамин В12 води до заличаване на някои червени кръвни кафези. Поради това се отделя жлъчният пигмент билирубин, който придава на кожата по-блед отенък.
4. Нарушаване на паметта
Не можете да си спомняте името на човек, който познавате от дълго време, по инерция поставяте ключовете в хладилника? Забравянето е един от признаците на недостиг на витамин В12.

5. Постоянна отмалялост
Витамин В12 предизвиква образуването на червени кръвни кафези, които са виновни за доставката на О2 до клетките. Ако няма задоволително О2, стартирате да се чувствате изтощени, даже и да спите добре.
6. Проблеми със зрението
В редки случаи дефицитът на витамин В12 въздейства негативно върху зрителния нерв и съдовете на ретината. Може да изпитате резултата на двойно виждане, сянка, замъгленост или даже краткотрайна слепота.

7. Мускулна уязвимост
Липсата на витамин В12 предизвиква освен обща отмалялост, само че и мускулна уязвимост, заспалост и мързел.
8. Загуба на усет
При към 50% от хората с дефицит на витамин В12 броят на вкусовите рецептори на езика понижава, изключително в профил. Мнозина се оплакват от парене и дискомфорт по страните на езика. Поради това храната не наподобява на дамите толкоз вкусна, както преди.

9. Честа промяна на настроението
смяна на настроението
Липсата на витамин В12 може да утежни депресивно положение, да усили тревогата и да провокира сълзливост. Той взе участие в производството на серотонин и допамин – по този начин наречените хормони на щастието.
10. Необяснимо пристрастяване към миризмите
миризма на бензин
Появява се заради липса на О2 в кръвта, което води до анемия.

11. Сърдечни проблеми
При дефицит на витамин В12, заради бързото понижаване на циркулиращите червени кръвни кафези, количеството О2 в тъканите понижава. Подаването на О2 при такива условия се случва за сметка на увеличение на сърдечната интензивност. В резултат на това поражда тахикардия, намалява се кръвното налягане и така нататък
12. Задух
Последица от анемията, която се демонстрира при недостиг на В12. Липсата на червени кръвни кафези и хемоглобин затруднява доставката на О2 до тъканите. Белите дробове би трябвало да работят интензивно, с цел да задоволят потребностите на организма от О2. Това води до зной.

13. Липса на съгласуваност
Незабелязаният недостиг на В12 предизвиква увреждане на нервната система. С течение на времето настава нарушаване на двигателната функционалност – човек може да падне когато и да е. Този признак е изключително постоянно срещан при възрастни хора и вегетарианци.
14. Повишена температура
В редки случаи дефицитът на витамин В12 може да бъде съпроводен от тресчица. Не е изцяло ясно за какво това се случва.

15. Проблеми с ноктите и косата
Косата губи блясъка си, става по-тънка, елементарно се къса, изтънява и сивее рано. Ноктите стават тънки, матови, елементарно се белят и чупят, появят се линии по тях.
Ако забележите най-малко някои от тези признаци, не забравяйте да се консултирате с доктор и да си извършите тест за витамин В12. И бъдете здрави!
Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР