4 от 5-те зони у нас са на прага на

...
4 от 5-те зони у нас са на прага на
Коментари Харесай

Пловдив на крачка от локдаун, интересът към ваксините спада

4 от 5-те зони у нас са на прага на стадий 3 от проекта за справяне с пандемията. Това значи, че в идващите 5 дни в тях се чака интензивните кревати да доближат 70% претовареност. Пловдив е измежду областите на прага на непълен локдаун, съобщи NOVA.

45 деца са настанени в лечебните заведения, 2 са в интензивни отделения. Хоспитализираните общо са 515 души. Потокът пред Коронавирус зоните не секва. Д-р Валентина Костуркова споделя, че имунизацията върви назад съразмерно на нарастването на пациентите в Коронавирус зоните. " От началото на годината сме имунизирали 900 индивида, единствено 12,5% от тях са с първа доза, всички останали с бустер. Голяма част от тях са пенсионери, които желаят да се възползват от паричния бонус ", прецизира медикът. Тя си изяснява този факт с многото новозаразени, което попречва имунизирането.

По думите й дневно през Коронавирус зоните за 8 часа преминават между 60 и 70 пациенти, като 65 от тях са с бързи антигенни проби. " Средно минават по 10 деца. Имаме проблем с Коронавирус зоната - в нея няма педиатри. Изписваме терапия по наученото от медиите и каквото знаем като медици, даваме им лекарства за остра вирусна зараза ", уточни тя.

Главоболие, температура и обща изнемощялост са измежду признаците при децата. 5 до 10% от преминаващите през Коронавирус зоните влизат в болница.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР