4 ноември 2022 бе датата на последния официален мач за

...
4 ноември 2022 бе датата на последния официален мач за
Коментари Харесай

3 месеца по-късно Алкарас се завръща в игра


4 ноември 2022 бе датата на последния формален мач за Карлос Алкарас. Краят на мъчителния интервал обаче идва. През идната седмица първенецът от US Open се завръща в игра и ще взе участие на Argentina Open – шампионат от категория АТР 250, част от по този начин наречения „ голдън суинг “ в Южна Америка.

Мускулен проблем в корема и травма в десния крайник бяха двете травми, които не разрешиха на испанеца да играе на Финалите на АТР и на Australian Open. Всичко това докара и до невъзможността да отбрани първата си позиция в ранглистата, която отстъпи на Новак Джокович.

Карлитос към този момент е възобновен изцяло и в четвъртък отпътува за Аржентина, където негови съществени съперници ще са Камерън Нори, Лоренцо Музети и локалният воин Диего Шварцман. По всяка възможност първият му мач ще бъде на 15 февруари, сряда.

Алкарас ще бъде съпровождан от Антонио Мартинес Каскалес, който ще бъде негов треньор в Аржентина и след това на АТР 500 шампионата в Рио де Жанейро, където младежът ще пази купата си от 2022-а.

Хуан Карлос Фереро ще се причисли по-късно и ще бъде с него в Акапулко и на Мастърс шампионатите в Индиън Уелс и Маями.

Алкарас последователно усилваше оборотите в тренировките като организира занимания с Давид Ферер и Бернабе Сапата Мирайес. През предходната седмица негов спаринг сътрудник бе международният №1 при юношите Жил Арно Баи, а тези дни тренира с американеца Улисес Бланш, №323 в света.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР