4 млрд. стигнаха до бизнеса и домакинствата за три месеца

...
4 млрд. стигнаха до бизнеса и домакинствата за три месеца
Коментари Харесай

Нинова: Дадохме 4 млрд. за 3 месеца на хората и бизнеса за преодоляване на инфлацията

4 милиарда стигнаха до бизнеса и семействата за три месеца и половина за поддръжка за превъзмогване на инфлационния скок. Това съобщи Корнелия Нинова по време на петъчния блиц надзор в Народното събрание.

Тя подсети, че от през днешния ден влизат в действие всички нови ограничения , заложени в Бюджет 2022. " Те са в размер на 20 милиарда лв., насочени към увеличение на минималната заплата, майчинството, увеличение на средствата за развъждане на дете, ваучери за храна на служащи, помощи за общините и тн. Безплатни детски градини - всичко това влиза в действие от през днешния ден и ще важи до края на годината ", уточни вицепремиерът и министър на стопанската система.

Нинова увери депутатите, че кабинетът е направил всичко по силите си, с цел да удържа цените и да компенсира семействата .

" Още от предходната година направихме няколко неща измежду които беше и мораториум върху цените за битовите консуматори. Всички причини срещу него, приказките по какъв начин той е нездравословен, по какъв начин ще се качат цените трагично, през днешния ден се разрушиха на пух и прахуляк. Да, мораториумът изтече и през днешния ден цените не са с фрапантен скок . Тази мярка оказа помощ на битовите консуматори да посрещнат първите три зимни месеци без да има голямо нарастване на сметките в семействата им ", сподели още Корнелия Нинова.

" До април на бизнеса давахме по 250 лева на мегаватчас. Сега се усили на 300 лева Тази поддръжка постигнахме в договаряния с съвсем всички бизнес организации. Мярката 60/40 също оказа помощ на много компании и служащи за опазване на много работни места ", добави още министърът на стопанската система.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР