4-метрова златна статуя на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, издигната

...
4-метрова златна статуя на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, издигната
Коментари Харесай

Премахнаха провокативна златна статуя на Ердоган от германски град

4-метрова златна скулптура на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, издигната в западногерманския град Висбаден, бе отстранена от пожарната работа заради объркването, което провокира у жителите на града, оповестява DW.

Статуята бе издигната без знанието на локалната администрация като част от биенале за модерно изкуство във Висбаден. Тазгодишният фестивал на изкуството се организира под мотото " неприятни вести ".

Местните управляващи обявиха, че защото сигурността й към този момент не може да бъде обезпечена, статуята ще бъде свалена. Тя бе отстранена от екип на пожарната късно във вторник вечер и полицията сподели къс видеоклип на процеса:

 

Nach der Inanspruchnahme eines Krans, wurde die Statue nun aufgeladen.
Sie wird durch die @FeuerwehrWI nun abtransportiert.
Aus unserer Sicht verlief der Einsatz friedlich.#Wiesbadenpic.twitter.com/AUtX8iuOje

— Polizei Westhessen (@Polizei_WH) 28 август 2018 година

 

Това е изкуство, част от биеналето за модерно изкуство във Висбаден, само че е издигнато без знанието на градските управляващи, заяви представител на Висбаден. " Получихме позвънявания от поредност комплицирани жители - не е ясно на хората, че е част от Биеналето ", сподели той. Местният вестник "  Висбадендер Куриер "   съобщи, че градските управляващи са разрешили инсталирането на статуята, само че не са знаели, че Ердоган ще бъде лицето, което ще е изобразено.

Статуята провокира остри борба сред жителите, изключително сред локалните кюрдски и турски общности. Някои турски германци с горделивост позираха до статуята, докато други ги подлагаха на критика, че поддържат властнически водач.

Ердоган би трябвало да направи държавно посещаване в Берлин идващия месец. Много германци се опълчват на визитата заради трендовете на ръководството му към авторитаризъм. Лидерът на Зелената партия в Германия съобщи, че турският президент е трансформирал страната си в " тип Туркменистан или Азербайджан с цензура, абсолютизъм и автокрация ".

Вижте по-долу и репортаж на euronews за смесените страсти, които провокира саттуята преди нейното премахване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР