4-местният самолет на AutoFlight прелетя между два китайски града за

...
4-местният самолет на AutoFlight прелетя между два китайски града за
Коментари Харесай

Безпилотно въздушно такси извърши междуградски полет


4-местният аероплан на AutoFlight прелетя сред два китайски града за 20 минути
(снимка: AutoFlight)

За първи път безпилотно въздушно такси извърши междуградски полет. Футуристичното возило на AutoFlight прелетя към 50 км сред два китайски града за 20 минути, до момента в който пътуването с кола би лишило към 3 часа.

Електрическият аероплан с отвесно политане и кацане (eVTOL) на AutoFlight прекоси Перлената река по време на полет от Шенжен до Джухай. Полетът, който се организира на 27 февруари, лиши единствено 20 минути, заяви за сполучливия опит SCTN.

Въпреки относително късото разстояние сред градовете, единствено към 50 км, пътната обстановка там не е от най-лесните: градовете са ситуирани на противоположните страни на делтата на Перлената река, където тя се влива в Южнокитайско море.
още по темата
Освен това регионът е един от най-гъсто обитаемоте в света: там живеят към 86 милиона души, а въздушното пространство граничи с няколко интернационалните летища.

Демонстрационният полет на въздушното такси се организира изцяло самостоятелно, само че към този момент без пасажери. Сертифицирането за транспорт на пасажери би трябвало да бъде осъществено в идващите две години.

Въздушно такси от AutoFlight побира до четирима пасажери, може да доближи крейсерска скорост до 200 километра в час и има оптимален обсег на полета от 250 километра.

В бъдеще китайските управляващи възнамеряват да провеждат няколко маршрута за въздушни таксита на ниски височини, като планът планува основаване на хиляди площадки за политане и кацане на такива транспортни средства.

Броят на безпилотните полети може да доближи 300 000 годишно, както пътнически, по този начин и товарен превоз. eVTOL самолетите ще се употребяват за туризъм, логистика и незабавни услуги.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР