4 месеца след като влезе във властта, "Продължаваме промяната" става

...
4 месеца след като влезе във властта, "Продължаваме промяната" става
Коментари Харесай

Продължаваме промяната става партия на 15 април

4 месеца откакто влезе във властта, "Продължаваме смяната " става партия.

Учредява се този петък в Пловдив. И още от старта си дава знак, че не желае да се държи тъкмо като общоприетите политически обединения, въпреки да се основава по всички законови правила.

Първо, чака се да има двама съпредседатели - Кирил Петков и Асен Василев, които през цялото време са един до друг в плана “Продължаваме промяната”. В партията те ще продължат още веднъж като тандем, като най-вероятно министър председателят и вицепремиерът няма да имат заместници, написа Лиляна Клисурова в

Второ, главната партийна активност ще се развива в интернет. Голяма част от структурите ще са виртуални и ще си поддържат връзка и водят партийния спор в облак. Въпреки това по места ще има районни бюра и координатори.

Трето, учредителното заседание ще започва отвън обичайния ден и час за едни типичен партиен конгрес.

“Промяната” навлиза публично в партийния живот в петък вечер - конгресът започва в 17 часа, като евентуално ще продължи до късно през нощта. Знаково е определена зала с името “България” в Международния панаир в града под тепетата, който е благосъстоятелност на известния пловдивчанин и зложелател на соцлидера Корнелия Нинова Георги Гергов.

Причината за късния час на учредяването е огромната натовареност в графика на премиера и министрите на “Промяната”, които ще са и съществени настоящи лица на конгреса, изясняват уредници на събитието.

А рано в събота министър председателят Кирил Петков непосредствено от Пловдив ще излети за Битоля. Там дружно с вицепрезидента Илияна Йотова и някогашния македонски министър председател Люпчо Георгиевски ще открие новия офис на българския културен център “Иван Михайлов”. Сградата бе обект на нахлуване и вандалщина през февруари.

Така също както царското Национална движение „Симеон Втори" преди 20 години, “Продължаваме промяната” ще се трансформира в партия месеци след влизането си във властта. В момента мандатоносители на ръководещата групировка са ВОЛТ на Настимир Ананиев, “Средна европейска класа” (СЕК) на Константин Бачийски и ПД “Социалдемократи” с водач Елена Нонева.

На последващи избори обаче Петков и Василев към този момент могат да се явят със лична регистрация

За България настъпи моментът, в който смяната би трябвало да продължи. Времето на безобразията, беззаконието, кражбите и корупцията ни лишава от обективен и заслужен метод на живот. България е обхваната от неправда, против която е належащо да се надигнем и преборим, с цел да реализираме общата фантазия - да създадем България страната, с която да се гордеем, е записано в учредителната декларация на новата партия, призната от предприемчив комитет на 8 април.

Обещанията в нея съвсем се препокриват със поръчките на Петков и Василев, с които влязоха в ръководството - въвеждане на цялостна бистрота в ръководството на държавните средства във всички браншове и на най-хубави практики за битка с корупцията, “пропила държавните структури”, която е съществена спънка за възстановяване живота на българите.

От Политическа партия се заричат да се борят за постигането на работеща стопанска система, както и за обективна, самостоятелна и работеща правосъдна система съществени правилото ще следва новата партия, измежду тях са възобновяване на свободата на словото и връщане на доверието на жителите в институциите, излиза наяве още от учредителната ѝ декларация.

Другите правила на “Продължаваме промяната” са господство на закона, тъждество на всички български жители пред закона, политически плурализъм и самостоятелна правосъдна власт, ценене на главните права на индивида.

При задачите пред новата партия още веднъж преди всичко е записано главното заричане, с което “Промяната” пристигна на власт - нулева приемливост към корупцията (така бе озаглавена и предизборната им програма).

И другите написани цели следват главните цели, донесли успеха на Петков и Василев на изборите предишния ноември, като прекъсване на течовете на обществени средства, самостоятелни, способени и почтени хора в ръководството, унищожаване на ненужните лицензи, регистрации и разрешителни.

Достоен живот на пенсионерите, качествено обучение, вложение в всеобщия спорт и изкуствата, работещо опазване на здравето без потребност от доплащания, по-бърза и безвредна транспортна мрежа, са изброени още като цели на новата групировка. Както и преустройване на българската енергетика, с цел да е самостоятелна от непознати енергоизточници, и реализиране на баланс сред конкурентна стопанска система и Зелената договорка. Следват възобновяване на българското земеделие, опазване на природата, насърчаване на актуалната българска просвета.

Политическа партия дава обещание да отстоява националния ни интерес в Европейски Съюз и НАТО и да води “последователна и кардинална външна политика”.

Убедени сме, че при заслужено систематизиране на средствата, които ще постъпят в държавната хазна в резултат на икономическия напредък, използването на тези политики ще докара до необятен обществен разцвет и основаване на благоприятни условия за по-добър живот в България, споделят от “Продължаваме промяната”. Което още веднъж припомня на царския почерк от това изказване на поляната във “Врана” през 2001 година, което също бе направено през април.

Хората на Кирил Петков и Асен Василев са уверени, че са “обединени в един тим, който има нужните морални полезности и качества за реализиране на стремежи резултат за всички българи”.

Оперативният орган на партията ще е Изпълнително бюро, в което се чака да влязат 13-15 души

В по-висшия партиен орган - Националния съвет, пък ще заседават по право всички депутати и министри от Политическа партия.

Желаещите да бъдат част от новата партия ще подписват заявления за самостоятелно участие, които може да бъдат открити на уеб страницата на “Продължаваме промяната”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР