4-месечно бебе от Видин е настанено в болница с мозъчен

...
4-месечно бебе от Видин е настанено в болница с мозъчен
Коментари Харесай

Вероятно 4-месечното бебе от Видин е бито от братчето му, иззеха пръчка със следи от кръв

4-месечно бебе от Видин е настанено в болница с мозъчен кръвоизлив, рани и охлузвания. Момченцето е с заплаха за живота . По неофициална информация то е бито с пръчка от по-голямо дете в фамилията. Бебето е занесено от майката във видинската болница с рани и охлузвания, както и с кръвотечение от носа и устата. То незабавно е превозено към „ Пирогов ” в София . Води се следствие.

„ В сряда от ЦСМП към Районното ръководство във Видин е подаден сигнал за постъпило бебе в тежко положение, с риск за живота. Веднага е осъществен оглед в дома на фамилията в квартал „ Нов път ”. Иззети са възглавница, одеяло, дрешки и пръчка , по които е открита кръв . Образувано е досъдебно произвеждане по две закононарушения – за породена междинна телесна щета на малолетно лице, както и за това, че родител е оставил дете без контрол ”. Това съобщи в ефира на зам.-районният прокурор на Видин Райна Петрова, заяви.

По думите ѝ предстоят разпити на деца в фамилията.

„ В къщата по време на случая е имало бебе на 4 месеца, деца на 1,5, на 4 и 5-годишна възраст. Майката твърди, че е оставила децата сами, с цел да отиде за памперси до магазина. Все още се обяснява кой е предизвикал пострадванията на бебето. Към момента няма данни в фамилията да е имало сигнали за принуждение. С майката живее мъж, който твърди, че е биологичен татко на децата ”, акцентира Петрова.

Тя посочи, че конфискуваната пръчка, по която има кръв, е с дължина 93 см. По останалите деца не са открити следи от принуждение. Към момента те не са изведени от фамилията. Ще употребяват седмична грижа. Двамата родители не са арестувани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР