4 май се превърна в истински празник за колектива и

...
4 май се превърна в истински празник за колектива и
Коментари Харесай

Откриха обновената детска градина Слънчице във Вършец /снимки/

4 май се трансформира в същински празник за колектива и децата на ДГ „ Слънце “ във.Вършец. Причината за същинското празнично въодушевление бе формалното разкриване на обновеното детско заведение.
„ Днес е специфичен ден за нас, тъй като ДГ „ Слънце “ има празник. Една от дълго време бленувана фантазия на колектива, децата, родителите и общинското управление се сбъдна. Пред вас е обновената и ремонтирана постройка на детската градина – втори дом за нашите деца “, сподели в приветственото си слово шефът на „ Слънце “ Диана Георгиева.
Тържеството стартира в 10 часа в двора на детската градина в наличието на Председателя на Общински съвет Вършец инж. Анатоли Димитров, зам.-кметовете Петър Стефанов и инж. Георги Янкулов, секретаря на общината инж. Даниела Тодорова, ръководителя на НЧ “ Христо Ботев-1900 “ - Вършец Алекси Алексиев и родители.
„ Един от главните цели и желания в работата ни, постоянно е бил в посока обезпечаване на съвременни, модерни условия за развъждане и образование на нашите деца. По време на осъществяването на плана за възобновяване на детската градина имахме голям брой срещи с изпълнителите и строителите, от които постоянно сме претендирали ремонтните действия да бъдат изпълнени по най-хубавия метод на 100 %, защото тук постоянно е ставало въпрос за най-важното, а точно за децата на Вършец. Мисля, че в този момент когато виждаме резултата, всички можем да кажем, че си е заслужавало “, съобщи инж. Анатоли Димитров.
В своето слово инж. Димитров също приветства родителите и децата и поздрави учителите за труда, старанието и любовта, които влагат в своята работа, до момента в който неуморно образуват и пазят благосъстоянието на тази детска градина – нейните деца.
"Като притежател и изпълнителен шеф на „ Електростарт “ АД, идващите седмици ще дарим на детската градина и нейните филиали играчки, пъзели, книги и просветителни средства за всички групи “, добави инж. Анатоли Димитров.
Ремонтните действия в детската градина са осъществени по план № BG06RDNP001-7.004-0014/14.05.2019 година „ Реконструкция, ремонт и възобновяване на ДГ „ Слънце “- гр. Вършец “ на обща стойност 967 871, 22 лв. е финансиран по размер 7.2 от ПРСР 2014-2020 година
Целта на плана е по едно и също време да усъвършенства средата и достъпа до качествено обучение в община Вършец, към което са ориентирани и съответните цели на плана, а точно:
Конкретна цел 1 – Създаване на подобаваща, безвредна и удобна просветителна среда за целевите групи посредством възобновяване и модернизиране на общинска детска градина “Слънце “ – Вършец и Конкретна цел 2 – Осигуряване на еднакъв достъп до качествено предучилищно обучение на всички деца, в това число и тези със специфични просветителни потребности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР