4 хотела от Пиринско станаха носители на екосертификат Зелен ключ.Хотел

...
4 хотела от Пиринско станаха носители на екосертификат Зелен ключ.Хотел
Коментари Харесай

4 хотела от Пиринско спечелиха екосертификат Златен ключ!

4 хотела от Пиринско станаха носители на екосертификат " Зелен ключ ".Хотел " Катарино " в Разлог, еко населено място " Дебели даб " -Стара Кресна, хотел „ Пирина Клуб “ – гр. Банско и хотел „ Руди “ – с. Горно Драглище се окичиха спрестижната премия. След усилена работа по налагане на правилата на устойчивото ръководство и задълбочени инспекции на документи и одити на място 10 български хотела бяха удостоени от Българско Движение „ Син байрак “ със международния еко-етикет „ Зелен ключ “, научи Bgtourism. bg от ръководителя на организацията у нас Станимир Георгиев. Той уточни, че на специфична гала наградените са получили плакет, документ и байрак. „ Зелен ключ “ е запазена марка на интернационалната Фондация за екологично обучение и в България се съставлява от Движението.


„ Зелен ключ “ е най-утвърденият еко-етикет за туристически и развлекателни заведения, който се присъжда на хотели и хостели, дребни места за настаняване, къмпинги, заведения за хранене, конферентни центрове, увеселителни паркове и атракции, отговарящи на набор от екологични условия. Получаването на Зелен ключ потвърждава отговорността им за околната среда и обществото.


Освен първият български хотел, притежател на Зелен ключ – ИнтерКонтинентал София, с влиятелната премия към този момент гордо могат да се популяризират и:

СПА комплекс „ Катарино “ – гр. Разлог

Хотел „ Орфей “ – гр. Девин

Хотел „ Петте Елемента “ – гр. Сапарева Баня

Хотелски комплекс „ Топола Скайс Ризорт и Аквапарк “- с. Топола

Бутиков комплекс „ Форест Хаусис “ – гр. Годеч

Еко населено място „ Дебели даб “ – с. Стара Кресна

Комплекс „ Боженски чифлик “ – с. Съботковци

Къща за посетители „ Златен Рог “ – с. Искрец

Хотел „ Пирина Клуб “ – гр. Банско

Хотел „ Руди “ – с. Горно Драглище

Всички новонаградени обекти за настаняване са част от интернационален план, наименуван „ Европейският туризъм става зелен 2030 – ETGG2030″. 50% от общо 11-те носители на влиятелния документ в страната са членове на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, които оферират на своите посетители здраве посредством природа, а през годините са утвърдили устойчиви практики

„ Мечтаех за документа „ Зелен ключ “ още преди да отворим хотела. Много съм горда и радостна, че толкоз бързо успяхме да реализираме тази цел. Пътят по узаконяването е извънредно потребен от гледана точка на нареждане на приоритет, оценка и опция за понижаване на оперативните разноски, ускорява връзката с локалната общественост “, съобщи за Bgtourism. bg генералният управител на хотел „ Петте детайла “ в Сапарева баня Весела Богданова.

Отличените хотели следваха свои лични правила за екологосъобразно ръководство, само че прилагайки политиките на Зелен ключ, реализираха забележителни триумфи и качествена смяна, като станаха част от впечатляващото семейство на Програмата от над 4000 хотела в 60 страни по света. Притежаването на еко-наградата Зелен ключ показва на посетителите, че обектите за туристическо настаняване са подхванали стъпки за запазване на околната среда и понижаване на общото негативно влияние.

УС на BUBSPA и кметовете на 7 СПА дестинации сплотяват старания за реновиране на съществуващата и създаване на нова минерална инфраструктура
Стандартите за качество и ограниченията за резистентност стават все по-решаващи за сполучливото ръководство на туристическия бизнес, защото могат да основат конкурентно преимущество за локалните туристически заведения. По тази причина Българско Движение „ Син байрак “ посредством Програмата си „ Зелен ключ “ ползва разнообразни ограничения за внедряване на устойчиви практики в ежедневната работа на туристическите обекти за повишение на стандарта и качеството на предлаганите туристически услуги.

Сертификатът „ Зелен ключ “ е жизненоважен инструмент за увеличение на осведомеността по отношение на устойчивото развиване измежду другите заинтригувани страни в бранша на туризма и хотелиерството и съставлява неповторима опция за тях да се преоткрият като снабдител на първокачествен, резистентен и екологичен туристически артикул.

Наградата Зелен ключ носи, както задоволство от напъните по запазване на околната среда и съществени икономии от рационалното ръководство на ресурсите, по този начин и сполучливо служи като маркетингово средство.
Зеленият ключ през годините се утвърди като потребен за гостите на хотелите, потребен и за притежателите им, както и за околната среда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР