4 големи причини HELOC да има смисъл сега

...
Няма съмнение, че текущият лихвен процент е по-малко от идеален
Коментари Харесай

Няма съмнение, че текущият лихвен процент е по-малко от идеален за кредитополучателите. Поради поредица от повишения на лихвите на Федералния резерв, предназначени да смекчат инфлацията, разходите за кредитни карти и заеми скочиха рязко през последната година. И с последното повишение през юли референтният лихвен процент сега е най-високата точка от над две десетилетия.

Интересно е обаче, че средата с по-високи лихвени проценти всъщност не е повлияла на жилищния пазар. Докато някои купувачи избират да изчакат с покупката на жилище поради повишените лихви по ипотечните кредити, много от тях все още търсят жилища в момента. И това постоянно търсене на жилища, заедно с други фактори, като недостиг на инвентаризация на жилища за продажба, поддържат цените на жилищата високи в цялата страна.

На свой ред много съществуващи собственици на жилища сега имат големи количества собствен капитал в домовете си, които могат да бъдат взети назаем за различни цели. Има няколко различни опции за собствен капитал, от които да избирате, ако искате да се възползвате от собствения капитал на дома си за ремонти, консолидация на дългове или друга цел — но един от най-добрите избори в момента е кредитна линия за собствен капитал (HELOC). Ето защо.

Разгледайте сега тук кои са ставките и условията за собствен капитал, за които може да се класирате.

4 големи причини HELOC да има смисъл точно сега

С HELOC вие не рефинансирате нов ипотечен заем с по-висок процент. Вместо това получавате достъп до кредитна линия, която увеличава собствения капитал на вашия имот. Работи подобно на кредитна карта, като ви позволява да вземете назаем това, от което се нуждаете - според нуждите - и след това да върнете само това, което сте взели назаем с лихва.

Тази гъвкавост прави HELOC избор, който си струва да се обмисли на всеки пазар, но те могат да бъдат особено ценни в този икономически климат. Ето няколко големи причини, поради които може да помислите за HELOC точно сега.

Ипотечните лихви са близо до 7% в момента

В момента ипотечните лихви са по-високи от последните години. Към 10 август лихвените проценти в момента се движат над 7% за 30-годишни ипотечни заеми - значително увеличение от този период миналата година. Така че, ако имате съществуващ ипотечен заем с ниска лихва, като лихвите от 3%, предлагани от заемодателите по време на пандемията, може да няма много смисъл да продавате къщата си и да купувате нова точно сега – дори ако имате нужда от повече пространство или просто искате по-нов дом.

Тук може да се намеси HELOC. Вместо да вземете нов ипотечен заем с по-висок процент, можете да използвате HELOC, за да инвестирате в съществуващия си имот, независимо дали искате за добавяне на квадратни кадри или актуализиране на стари тела или уреди. Това също има потенциал да увеличи стойността на вашия дом, което може да доведе до по-високи оферти за вашия дом, когато най-накрая решите да продадете.

Научете повече за опциите за собствен капитал тук сега.

Инвентарът на жилища за продажба все още е малък

Текущите пазарни условия породиха уникално предизвикателство: нисък за продажба домашен инвентар. С по-малко налични домове, тези, които обмислят преместване, може да се окажат в конкурентен и отнемащ време лов за идеалния имот. И на много пазари все още е обичайно да се конкурирате с купувачи, които плащат изцяло в брой, или можете да се включите във войни за наддаване за наличните жилища.

Ако нямате тон допълнителни пари, за да правите прекалено търсени оферти за жилище или просто не искате да се конкурирате с други купувачи, може да има по-голям смисъл да останете в настоящия си дом и вместо това правете ремонти. Това може да ви попречи да плащате повече за жилище, отколкото си струва, поради увеличеното търсене — като същевременно запазвате предимствата на съществуващия си ипотечен заем.

Нивата на капитала на жилищата все още са високи

Пазарът на недвижими имоти претърпя бързо поскъпване през последните години, в резултат на което много собственици на жилища имат значителен капитал в домовете си. Според неотдавнашен доклад на Черния рицар средният притежател на ипотека разполага с около $199 000 собствен капитал, който може да се използва. Така че, ако трябва да платите дълг по кредитна карта с висока лихва, да покриете спешен разход или да направите ремонт, това е чудесен момент да се възползвате от това, което HELOC може да предложи.

Можете да получите уникален данък предимства

В допълнение към факторите, свързани с жилищния пазар, HELOC предлага още едно ясно предимство: потенциални данъчни предимства.

Лихвата, платена върху HELOC, може да бъде приспадната от данъци, ако я използвате за определени цели, одобрени от IRS, като определени видове ремонти. Тези потенциални данъчни облекчения не са налични с други видове заеми — и тъй като инфлацията все още засяга бюджетите на много хора, тези спестявания могат да бъдат полезни през данъчното време през следващата година.

Важно е обаче да се консултирате с данъчен специалист, за да разбере конкретните данъчни последици въз основа на вашите индивидуални обстоятелства.

Долната линия

Настоящият икономически пейзаж предлага на собствениците на жилища набор от възможности да увеличат собствения капитал на своя имот. HELOC, със своите конкурентни лихвени проценти, гъвкавост при заемане, потенциални данъчни предимства и възможност за финансиране на подобрения в дома, се привежда в съответствие с преобладаващите пазарни условия. Независимо дали обмисляте основен ремонт, целите да консолидирате дългове с по-висока лихва или се подготвяте за бъдещи финансови нужди, HELOC може да бъде финансовият инструмент, от който се нуждаете в днешната икономическа среда.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР