4-годишното момченце, прието в Пирогов в тежки изгаряния, е паднало

...
4-годишното момченце, прието в Пирогов в тежки изгаряния, е паднало
Коментари Харесай

Прокуратурата: 4-годишното момченце е паднало в огъня по гръб след спъване

4-годишното момченце, признато в " Пирогов " в тежки изгаряния, е паднало единствено в огъня. Това демонстрират първичните данни от следствието, оповестиха от прокуратурата.

Местопроизшествието е станало на ул. „ Липа “. В парцела там има новоизграждаща се пристройка към постройка – къща. Именно там потърпевшото момче А.С. и 7-годишният му брат, запалили огън, като употребявали запалка и намиращите се в близост боклуци.

Пострадалото дете се спънало и паднало в огъня по тил. Брат му се изплашил и извикал майка им, която по това време се намирала в къщата.

Разследването се води под наблюдението на Районна прокуратура-Благоевград за осъществено закононарушение – причиняване на междинна телесна щета на малолетно дете.

Пострадалото дете е превозено за оказване на здравна помощ до МБАЛ – Благоевград. При прегледа е открито, че то е с към 40-50 % изгаряния по тялото. Това е наложило незабавното му настаняване в детско реанимационно поделение в " Пирогов “. Състоянието на детето остава тежко. Получените при случая изгаряния основават заплаха за живота му.

Действията по следствието не престават и към този миг. Установена е стопена пластмасова бутилка със характерна миризма на запалителна течност, открити са и изгорелите облекла на детето.

Незабавно е известена дирекция „ Социално подкрепяне “, отдел „ Закрила на детето “ в Благоевград. Предстои осъществяване на дейности с оглед използване на координационен механизъм за отбрана на дете в риск по смисъла на законови регламенти.

Проверява се и версията за оставянето на малолетното дете без контрол и задоволително грижа от страна на родителя, което е основало заплаха за неговия живот.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР