4-годишно момиченце загина при нелеп инцидент в казанлъшкото село Розово.

...
4-годишно момиченце загина при нелеп инцидент в казанлъшкото село Розово.
Коментари Харесай

Специалист коментира инцидента със загинало дете в Розово

 4-годишно момиченце почина при безразсъден случай в казанлъшкото село Розово. Деца играели на улицата, когато паркиран наоколо джип, без водач, потеглил ненадейно и прегазил детето. Близък на фамилията на починалото момиченце паркирал возилото по-рано, без да дръпне ръчната спирачка на стръмен надолнище, съобщи NOVA. Предстои проверяващите да изяснят точния механизъм на случая. За това колата е иззета.

" Когато автомобилът е паркиран би трябвало да се съблюдават няколко правила – да се включи транспортното средство на противоположната на наклона предавка, колелата на колата наложително да бъдат завити към бордюра или канавката, с цел да се защищити при вероятно независимо тръгване да не нарани други коли или трети лица, които са на пътя ", сподели Йонко Иванов от Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка.

Иванов уточни, че това е следващ случай в границите на 2 години. " Много постоянно става по този начин, че първа и трета предавка се бъркат. Заден ход и четвърта предавка – също. Проблем става и когато колата автоматик е оставена на неутрална скорост ", добави той.

Според Иванов е съвсем невероятно ръчната спирачка да бъде освободена от малко дете. По-скоро при случая с 4-годишното дете става въпрос за нередовност на автомобила или неактивиране на ръчната спирачка.

Йонко Иванов съобщи, че 30% от ръчните спирачки на колите у нас са неизправни. " Това е проблем на техническия обзор ", посочи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР