4-годишно момиченце пострада при жесток инцидент в детска градина „Бодра

...
4-годишно момиченце пострада при жесток инцидент в детска градина „Бодра
Коментари Харесай

Шкаф падна върху 4-годишно в детска градина

4-годишно момиченце пострада при нечовечен случай в детска градина „ Бодра промяна “ в Горна Оряховица, оповестява „ Янтра ДНЕС “. Детето е с тежка фрактура на носа и е оперирано по неотложност в Университетската болница „ Д-р Георги Странски “ в Плевен.

Състоянието му остава тежко, детето е в потрес и към момента е в несигурно положение. Инцидентът е от четвъртък предходната седмица преди обяд в сборна група в детската градина.

Пострадалото дете се пробвало да вземе конструктор, подложен върху остарял и необезопасен долап в занималнята. В този миг той се стоварил върху дребното момиченце, удряйки лицето, гърдите и едната му ръка.

След случая здравната сестра от детската градина се обадила на родителите и майката, която се намирала наоколо, отишла да вземе детето. Влизайки вътре, останала шокирана от типа на щерка си, която била безусловно обезобразена.

Парадоксът е, че до този миг от градината никой не бил извикал екип на Спешна помощ. Майката незабавно взела детето и непосредствено го закарала в болничното заведение, където хирургът доктор Борислав Генчев го прегледал и ги насочил към УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “.

В университетската болница е направена фотография на детето, след което доцент доктор Александър Вълков събира екип за интервенция. Фрактурата на носа се оказва доста тежка, защото момиченцето е с два счупени хрущяла, също така е травмирано от претърпяното. Родителите на детето бяха потърсени за коментар след случилото се.

Те са безапелационни, че случаят е станал поради безотговорното отношение на управлението на детска градина „ Бодра промяна “ в грижите за запазване живота и здравето на децата. „ Не знаем кой е отговорен, само че за всеки случай това не сме ние, нито нашето дете “, съобщи бащата на момиченцето.

Мястото на случая в ДГ „ Бодра промяна “ е посетено от чиновници на полицията в Горна Оряховица, а по случая е формирано досъдебно произвеждане. Очаквайте детайлности по случая!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР