4-годишно дете със счупена ръка е било държано близо 5

...
4-годишно дете със счупена ръка е било държано близо 5
Коментари Харесай

Часове държат дете със счупена ръка в забавачка

4-годишно дете със счупена ръка е било държано близо 5 часа от личния състав на детска градина без да му се окаже здравна помощ. Това излиза наяве от тъжби на родителите до Агенцията за протекция на детето, полицията и районното ръководство по обучение. Вместо работещите в детската градина да извикат медицински екип, те пробвали да приспят детето, с цел да не плаче, написа в. „ Монитор “.

Инцидентът се е случил на 10-ти декември, преди обяд в ЦДГ „ Слънце “ в кърджалийското село Габрово. Родителите на потърпевшия хлапак считат, че по-голямо дете от сборната група го е бутнало. Служителките обаче не потърсили помощ от доктор, а му създали компреси и го успокоявали, че ще му мине. Впоследствие пробвали да го приспят, макар синината, отока на ръката и рева на момченцето. Следобед учебен рейс прибрал децата по домовете им. Когато видели положението на сина си, родителите неотложно завели детето си в болничното заведение в Кърджали. Там лекарите открили строшаване и гипсирали ръката на 4-ри годишното момче.

Към жалбата, която родителите са подали до няколко институции, има прикован медицински документ, удостоверяващ, че детето има фрактура на двете кости на предмишницата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР