4-годишно дете с неизяснен хепатит е било лекувано в Специализираната

...
4-годишно дете с неизяснен хепатит е било лекувано в Специализираната
Коментари Харесай

Излекуваното от неизяснен хепатит дете ще бъде наблюдавано до 6 месеца

4-годишно дете с неуточнен хепатит е било лекувано в Специализираната болница за интензивно лекуване по инфекциозни и паразитни заболявания, като

„ Колегите са видели повишени трансаминази много над нормалното равнище, които демонстрират инфекциозен развой на черния дроб. Тъй като към този момент е заострено вниманието поради случаите на неуточнен хепатит и в Европа, и в Съединени американски щати, педиатрите и персоналните лекари внимават при интерпретирането на всички лабораторни данни “, изясни шефът на лечебното заведение проф. Татяна Червенякова пред bTV.

Тя добави, че детето не е имало жълтеница, възстановило се е бързо и е било изписано.

„ Още с постъпването му се направиха всички проучвания, които би трябвало, подозирайки за изострен инфекциозен развой на черния дроб. Резултатите са отрицателни, детето е изписано. Процедурата е такава, че то се вика на надзорен обзор след към месец и се следи в границите на 3 до 6 месеца, в случай че има отклонения “, разясни проф. Червенякова.

„ В случая ние приказваме за инфекциозен развой на черния дроб, който е приключил наред, с позитивна динамичност “, добави проф. Татяна Червенякова.

Директорът на Инфекциозна болница разяснява и случаите на маймунска шарка във Англия, Португалия и Испания.

Проф. Червенякова изясни, че това е заболяване, което е известно на инфекционистите още от 70-те години. „ Те са присъщи за Африка. Нарича се маймунска шарка, тъй като източник на инфекцията са маймуни и тъй като се появява присъщ обрив. Лично ние в България не сме го следили, само че с развиването на отзивчивите връзки и с пътуванията би трябвало да сме нащрек “, сподели тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР