4-годишно дете от Благоевград е прието с много тежки изгаряния

...
4-годишно дете от Благоевград е прието с много тежки изгаряния
Коментари Харесай

Детето с изгаряния от Благоевград вероятно е пострадало при внезапно възникнал пожар

4-годишно дете от Благоевград е признато с доста тежки изгаряния в " Пирогов ". То е закарано от свои близки в незабавното приемно поделение в Благоевград в сериозно положение в следобедните часове, а по-късно е превозено към София.

Свидетели, които са оказали първа помощ, споделят, че при тях е имало леснозапалими субстанции като бензин и кибрит и по-късно е избухнал огън.

Малко след 15 часа през днешния ден, 4-годишното момче и по-големият му брат си играят на двора на къщата в благоевградския квартал " Орлова чука ". Докато майката се грижи за третото си дете в къщата, на двора при децата пламва огън и подпалва облеклата на едно от тях.

" Отидохме там, изкарахме го от облеклата, да го спасим. Кибрит нещо там имаше, кибрит. Както си играха децата и стана ", споделя Салвадор, комшия.

" Аз съм братовчед на бащата. Ние бяхме на работа с него и оповестиха че по този начин е станало. Ние дойдохме тук, изгасихме нещата и го откараха ", изясни Слави, родственик на фамилията.

Заради множеството изгаряния по тялото, детето е превозено за лекуване в " Пирогов ".

" В 17:15 часа постъпва при нас. Вкарано е незабавно в шокова зала. В момента сътрудниците работят и са напрегнат. Детето е в сериозно положение с заплаха за живота. Като чисто здравна информация мога да ви дам, че нещата са тежки ", сподели шефът на болничното заведение доктор Валентин Димитров.

Детето е настанено в шоковата зала в клиниката по изгаряния в столичното лечебно заведение и лекарите не престават да се борят за живота му. Двамата родители са арестувани от полицията в Благоевград за разпит.

Вижте още в директното включване на Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР