4-годишна битка за съдържанието на сейф с оръжие и пари

...
4-годишна битка за съдържанието на сейф с оръжие и пари
Коментари Харесай

Битка за сейф с пари и оръжие след смърт в Родопите

4-годишна борба за наличието на сейф с оръжие и пари след гибел в родопска компания, бе решена от съда в Кърджали. Делото бе заведено от правоприемник на умрелия шеф на сдружението.

Синът на един от съдружниците си изиска парите, открити в кабинета на татко му, държани под ключ в железна каса повече от 4 години откакто компанията била продадена, написа 24rodopi.com.

Управителят на сдружението, разположено в Кърджали, умрял през 2015 година. Синът му работил във компанията. Преди осъществяване на Общото заседание на съдружниците, където младият мъж щял да изиска да наследи дяловете на татко си, той бил принуден от един от съдружниците да отвори сейфа на умрелия в кабинета му.

В касата били открити персонални документи на покойника, хиляди левове и евро, както и газов револвер. Съдружничка Величка П. обаче прибрала парите с претекст, че те са на сдружението, а за наследника останали документите и оръжието.

Буквално дни по-късно компанията била продадена, три месеца по-късно пък съдружничката, взела парите, напуснала както сдружението, по този начин и страната.

След сигнал от страна на сина на починалия шеф почнало следствие, което открило, че хилядарките в сейфа не са били част от активите на компанията. Всички средства влизали и излизали в обособена сметка и каса в счетоводството.

Повече от четири години по-късно, Окръжният съд в Кърджали осъди някогашната съдружничка да възвърне присвоените средства на наследника на починалия шеф. Според осведомени обаче, дамата от години била в Щатите.

Несъществуващото към този момент сдружение било добито по време на приватизацията. През годините то е генерирало едни от най-големите обороти в района. След 2015-та година апетитите към активите на предприятието не секнали.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР