4 години затвор е наказанието на 33-годишния Виктор Попов от

...
4 години затвор е наказанието на 33-годишния Виктор Попов от
Коментари Харесай

Рецидивист от Търговище влиза за 4 години в затвора

4 години затвор е наказването на 33-годишния Виктор Попов от Търговище. Той се възползва от съкратеното правосъдно произвеждане, при което признава виновността си, а съдът е задължен да понижи наказването му с една трета. Така вместо отсъдените му 6 години, рецидивистът ще лежи 4.

Виктор бе приет за отговорен за обир, представляващ рисков рецидив, като използвал мощ и закани, с цел да резервира откраднатото, което е за към 1500 лв.. На 6 юни 2017 година, единствено половин година откакто излязъл от варненския затвор, 33-годишният мъж проникнал в жилище в приземния етаж на кооперация във Варна, наето от две девойки. Разходил се в стаите и решил да вземе преносим компютър, мобилен телефон, скъпа сребърна гривна, мъжки часовник и даже пепелник, всичко на стойност 1460 лв..

Докато приготвял движимостите, с които възнамерявал да си тръгне, Виктор бил сюрпризиран от едно от девойките. Жената се прибрала от работа към 23,30 часа и забелязала разхвърляните движимости в спалнята. Чула и недоверчив звук от отваряне на врата. В този миг видяла, че в жилището има чужд мъж, който изсипвал наличието на дамската й чанта и прибирал мобилния й телефон и 10 лв.. Виктор държал нож в ръката си и одеяло, което скривало лицето му.

Изплашена, тя избягала в кухнята и се пробвала да притисне вратата, с цел да не влезе непознатият. Извикала за помощ, като викът й бил чут от преминаващата наоколо хазяйка. По заповед на Виктор, момичето трябвало да се завие с одеялото и да не разреши на хазяйката си да влезе под претекст, че в стаята е приятелят й. Приготвил чанта с откраднатите движимости, измежду които и две дебитни карти и излязъл през прозореца, от който проникнал в жилището. Бягството му било видяно от съседи. Докато тичал, от джоба на 33-годишния мъж изпаднал отнетият часовник. На идващия ден Виктор продал преносимия компютър, мобилния телефон и скъпата сребърна гривна, а пепелникът и банковите карти изхвърлил в шахта.

Изготвената по делото съдебно-психиатрична експертиза на подсъдимия открила, че той страда от синдрома на наркотичната взаимозависимост към хероин. Справката за съдимост посочила богато правосъдно минало с многократни и ефикасни присъди за обири, осъществени при изискванията на рисков рецидив.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР