4. Ел. инсталация От качественото окабеляване зависи безпроблемната работа на всички

...
4. Ел. инсталация
От качественото окабеляване зависи безпроблемната работа на всички
Коментари Харесай

Последователните стъпки на ремонта - II

4. Ел. апаратура
От качественото окабеляване зависи безпроблемната работа на всички електроуреди в дома. Предварително помислете, къде и какъв брой контакта ще ви бъдат нужни и съставете скица, с цел да не се постанова към този момент след полагане на стенните покрития да пробивате стените. Същото важи и за осветителните тела – изключително, в случай че сте планували аплици по стените или други ексцентрични решения.

Обичайно максимален брой контакти са нужни в кухнята – наоколо до хладилника, печката, пералнята, миялната машина. Не забравяйте и дребните електроуреди (кухненски робот, хлебопекарна, сокоизтисквачка и др.), които с времето се множат. Затова златното предписание е, колкото повече, толкоз по-добре.

5. Изравняване на стените и таваните
Изравняването на стените може да се реализира по два метода – с шкакловка и замазка или гипсокартон. Първият метод е по-трудоемък, само че резервира размерите на помещението. Доколко фина да бъде шпакловката зависи от условията на последващото покритие – тапети, интериорна багра или мазилка. Гипсокартонът е подобаващ за разнообразни интериорни решения, които се изискват промяна на стаята, с него се работи бързо и елементарно, само че имайте поради, че по-късно на него не могат да се инсталират тежки етажерки и мебели.

6. Нивелиране на пода
Повечето подови настилки като натурален паркет и ламинат изискват идеално равен и нивелиран под. Ако разликата е минимална, изравняването се реализира елементарно, най-често със самонивелираща се замаска, която съхне бързо и разрешава до ден-два да се продължат ремонтните действия. Ако обаче е належащо по-дебело циментово покритие, имайте поради, че всеки сантимерът от него би трябвало да съхне минимум седмица, преди да положите определената настилка. Това прави към месец за 4 см. замазка.

7. Декорация на подовете и стените
След като повърхностите са идеално готови идва време за финалния стадий – оформянето на интериора. Работата по нанасянето/поставято на определените покрития по предписание стартира от тавана, следвано от стените и завършва с пода. Само при положение, че подовото покритие е теракот е най-удачно да започнете с него, само че по време на боядисването го покрийте добре с найлон.

8. Сложете точка
Довършителните работи наподобяват незначителни, само че нормално лишават доста време, сила...и нерви. Става дума за монтирането на первазите, вратите, ключовете и контактите, мивката, смесителите и другата санитарна техника. Но след тях остава само да почистите добре, да внесете мебелите и помещението към този момент е готово за обитаване.

Продължава: Последователните стъпки на ремонта - I
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР