4 екипа ще обслужват ВиК мрежата в Дупница и 16-те

...
4 екипа ще обслужват ВиК мрежата в Дупница и 16-те
Коментари Харесай

Кубик вода скача с 2,35 лв. в Дупница от 1 април

4 екипа ще обслужват ВиК мрежата в Дупница и 16-те села, откакто общинското водно сдружение на процедура е във банкрут, а от 1 януари вървят процедурите по присъединението му към районния оператор " Кюстендилска вода ", сподели регионалният шеф в Кюстендил инж. Александър Пандурски.

Открива се и телефон за подаване на сигнали за повреди и проблеми по мрежата, до момента подобен не е имало поради неплатени сметки на ВиК.

" Дупница е със отговорности към 3 млн. лева, в техническа неплатежоспособност, няма средства и материали за премахване на  възникващите непрестанно повреди. Обслужването се поема от " Кюстендилска вода " - въпреки, че присъединението на ВиК-Дупница юридически и в действителност още не е станало ", изясни регионалният шеф инж. Александър Пандурски.

Създава се и електронна система, която ще регистрира потреблението на вода. До 1 април би трябвало да бъдат засечени водомерите на клиентите, а цената на водата за Община Дупница от тази дата става 3,72 лв. за куб. м, до момента, от 13 години, тя е 1,37 лева за куб. м.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР