4 % е избирателната активност в област Благоевград до 9.30

...
4 % е избирателната активност в област Благоевград до 9.30
Коментари Харесай

4 % избирателна активност в Благоевградска област, в областния център преустановиха гласуването с 2 машини

4 % е изборната интензивност в област Благоевград до 9.30 часа, сега се избират кметове в 4 града и 34 села. В две изборни секции в Благоевград е било прекратено гласуването с машини, заради непозволено превозване на устройствата. Това сподели на брифинг юрист Мартин Бусаров, ръководител на Общинска изборна комисия – Благоевград, който добави,че през вчерашния ден е получен сигнал до Общинска изборна комисия – Благоевград, Централна изборна комисия и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград от претендент за кмет. Извършена е инспекция, разпитани са всички забъркани лица.

Това, което се открива е, че в Секция № 5, която се намира СУИЧЕ, е доставена машина, която не е за съответната секция. При установяването на тази разлика лицето, което дава отговор за превоза на машините подхваща изнасяне на машината без ескорт в незнайна посока. В следствие се оказва, че машината се транспортира до Секция № 21 в ДГ „ Вечерница “. Съответно машината, която се намира в ДГ „ Вечерница “, без полиция и ескорт се транспортира до Секция № 5, което единствено по себе си основава подозрение дали не е въздействано по някакъв метод на машините, защото категорично има инструкции те да се транспортират по график и с защита от органите на Министерство на вътрешните работи.

" Затова взехме решение да не позволяваме гласоподаване с тези две машини “, сподели адв. Бусаров.

От думите му стана ясно, че в други пет секции в Община Благоевград, при започване на изборния ден, е открито, че машините не отпечатват вота на гласоподавателите. Веднага е била известена компанията, която е направила диагностика. Няма други проблеми с машините, означи адв. Бусаров и добави, че първи данни за изборната интензивност се чака да има след 11. 00 часа.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР