4 души от персонала на дома за хора с умствена

...
4 души от персонала на дома за хора с умствена
Коментари Харесай

Четиримата заразени от дома в с.Преколница не са имали контакти помежду си

4 души от личния състав на дома за хора с умствена назадничавост в с.Преколница,община Кюстендил,са дали позитивни проби за КОВИД 19,заяви кметът Петър Паунов.Останалите 3 случая на инфектирани с ковид от през днешния ден не са от община Кюстендил.Вчера на обяд са взети 55 проби, четиримата са под карантина, РЗИ е изолирало контактните им лица.39 от пробите са от вкъщи, останалите 16 от преходното жилище.

„ Незабавно са взети всички нужни ограничения.Целият личен състав е под карантина.8 души са сега под карантина в дома отпред с шефа.Всички са без признаци.Домът минава на 4- дневен работен режим.На петия ден ще влязат други 8 души, които ще се грижат за личния състав.Осигурени са 3 екипа.Самите инфектирани са учудени, че имат ковид, никой от тях не е със признаци.Четиримата даже не са се засичали, най- евентуално източниците на болест при тях са разнообразни.Единият е счетоводител, който не е общувал с останалите трима.Дори не са пътували с еднакъв превоз до работното им място.Още от 6 март на всеки влизащ в дома се мери температурата,прави се стерилизация ”, разяснява Петър Паунов.

Тестването е част от ограниченията, които бяха взети след предписание на държавния здравен контрольор след записаните случаи на болест в други домове от страната.При тестването на личния състав на дома „ Ильо челник ” не са открити позитивни проби за КОВИД 19, съобщи още Паунов.

Трима пациенти от МБАЛ „ Д-р Никола Василиев ” през днешния ден са изписани с по две негативни проби за ковид.На лекуване остават четирима пациенти в релативно устойчиво положение. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР