4 димитровградски села- Добрич, Крепост, Злато поле и Бряст,са с

...
4 димитровградски села- Добрич, Крепост, Злато поле и Бряст,са с
Коментари Харесай

4 димитровградски села с нови кметове

4 димитровградски села- Добрич, Крепост, Злато поле и Бряст,са с нови кметове след балотажа през вчерашния ден при 100 % обработени от ОИК секционни протоколи.

Нов кмет ще ръководи и в димитровградското село Добрич. За издигнатия от локалната коалиция „ Алтернативата на жителите “ Младен Колев са дали своят вот 357 от гласоподавателите там. Опонентът му от ГЕРБ Димо Демирев получава 322 гласа. 939 са по лист с право на избор в село Добрич. Вчера са дали своят вот 694 от тях. 6 са недействителните бюлетини и 5 с „ Не поддържам никого “.

С нов кмет ще е и село Злато поле, където кандидът на локалната коалиция „ Алтернативата на жителите “ Николай Янков също побеждава на балотажа дългогодишния локален властник от ГЕРБ Иван Иванов. За Янков през вчерашния ден са дали своят вот 190 от гласоподавателите (54.13%) против 161 гласа (45.87%) за Иванов. 457 са гласоподавателите по лист в Злато поле. 356 през вчерашния ден са упражнили правото си на избор, като недействителните бюлетини са 5.

Село Крепост също има нов кмет, откакто Димитрия Русева от ГЕРБ побеждава в балотажа досегашния Димитър Велчев, който този път бе претендент на „ Левицата “. За познатата в селото, като дълготраен читалищен секретар Димитрия Русева са дали своят вот 377 души, при 269 гласа за Велчев. 1 182 са гласоподавателите в село Крепост, като през вчерашния ден правото си на избор са упражнили 663. Недействителните бюлетини са 9, а в 6 гласоподаватели са показали „ Не поддържам никого “.

Нов кмет има и село Бряст, където самостоятелният претендент, повдигнат от Инициативен комитет Лидия Димитрова побеждава с 10 гласа разлика Желязко Желязков от „ Българска социалистическа партия за България “. За Лидия Димитрова са дали своят вот 70 от гласоподавателите в Бряст, а за Желязков- 60. По лист право на избор в селото имат 170, като през вчерашния ден са дали своят вот 132-ма. Една е недействителната бюлетина и една с „ Не поддържам никого “.

Йордан Милев от ГЕРБ е новият остарял кмет на град Меричлери. В балотажа през вчерашния ден той е получил 468 гласа, против 281 за претендента на „ Български напредък “ Стоян Стоянов. 1 266 са гласоподавателите по лист, като в балотажа са дали своят вот 772. 13 са недействителните бюлетини и 9 са отбелязали „ Не поддържам никого “.

Поста си съумя да резервира във вчерашния балотаж и досегашният властник на село Черногорово Живко Янков от ГЕРБ. Той е получил 243 гласа, при 219 за съперника му от локалната коалиция „ Алтернативата на жителите “ Петьо Петков. 785 са гласоподавателите с право на избор в Черногорово, като през вчерашния ден са дали своят вот 478. Недействителните бюлетини са 2, а 4 са с „ Не поддържам никого “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР