4 август - денят на безпрецедентната за Ливан експлозия, която

...
4 август - денят на безпрецедентната за Ливан експлозия, която
Коментари Харесай

Разказът на булката от Бейрут, която оцеля при взрива

4 август - денят на невижданата за Ливан детонация, която опустоши Бейрут, промени вечно живота на доста ливанци. Оцелелите ще помнят този ден вечно, споделя

Всичко в този 4 август изглеждало прелестно за булката Изра Себлани. Сияеща от наслада, тя театралничила за сватбения си филм, покрай изтънчен хотел в централната част на Бейрут. Романтичната сцена обаче не трае дълго. Сватбената фотосесия на Изра Себлани е прекратена от детонацията.

Драматичните фрагменти запечатват момента, в който голямата детонация от вторник раздрусва ливанската столица. Двойката младоженци и снимачният екип се втурват да бягат и до потърсят несъмнено леговище. „ Подготвях се за моя огромен ден от две седмици. Бях толкоз щастлива, като всички други девойки – ще се бракосъчетавам! Родителите ми ще ме видят в бяла рокля, ще наподобявам като принцеса ”, споделя Себлани.

Така огромният ден на доктор Изра Себлани се разрушава на части. Самата тя е доктор и преди да избяга съумява да помогне на потърпевшите. „ Нямам думи, с които да опиша това, което се случи по време на детонацията. Толкова ми е тъжно ”, споделя тя.

„ Не може да се опише разрушението, което последва и шумът от детонацията. Още сме в потрес, в никакъв случай не съм чувал нещо сходно на този звук ”, разяснява Ахмад Субей.

На идващия ден тя и 34-годишният й брачен партньор, предприемач от Бейрут, се завръщат на същото място и мъчно осъзнават какво тъкмо се е случило. „ В този миг, това красиво място, където бяхме и където хората стояха в заведенията за хранене, пазариха или просто се разхождаха се трансформира в нереален град. Град, изпълнен с прахуляк и изпочупени стъкла. Хората викаха, други бяха окървавени, беше същински призрачен сън ”, споделя Изра Себлани.

29-годишната американска гражданка Изра Себлани се завръща в родния си Ливан , с цел да се омъжи за Ахмад Субей. Първоначално желанието им било сватбата да е в Съединените щати, само че годеникът очаквал да получи американска виза към този момент три години. Тъй като имиграционните ограничавания се затягали от ден на ден двамата решили, че не могат да стоят повече разграничени. Изра и Ахмад решили да се оженят в Бейрут и да поканят родственици и другари. „ Като погледна какво се случи с нас, с мен, със брачна половинка ми и фотографа, по какъв начин се измъкнахме невредими… Благодаря на Бог, че ни опази и единствено това ме кара да се усещам оптимистично и да запазя насладата от случая, който пристигнах да ознаменувам ”, споделя Изра Себлани.

В град, където животът на стотици хиляди се прекатурва единствено за секунди, Изра и Ахмад са признателни, че са живи и здрави.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР