4 април 2012 година, 6 куршума застигат на кръстовище на

...
4 април 2012 година, 6 куршума застигат на кръстовище на
Коментари Харесай

Кой поръча и кой уби показно Йордан Динов в хазартната война

4 април 2012 година, 6 патрона застигат на кръстовище на улиците "Будапеща " и Кирил и Методий " в София благоевградчанина Йордан Динов. Посред бял ден! Убиват го на място!

Смъртта на именития ученик на Американския университет в Благоевград, потомък на известна фамилия, раздруса Благоевград, шокира България, напомня struma.com

Показно, поръчково ликвидиране на млад и почитан в регионалния център предприемач. Математически талант, нееднократен първенец на България по математическа филология, в топ 10 в света по състезателен бридж и притежател на компания за футболни залагания - формален представител на известна в цяла Европа букмейкърска компания, която отваря офиси у нас.
Успешен бизнес поради положителната работа на Динов и по-добрите му коефициенти, давани на феновете на футболните
залагания. Изключително конкурентноспособен,застрашил огромни корпоративни ползи у нас!
Почти 8 години по-късно един новоизбран прокурор направи ударна акция, след която името на Йордан Динов изплува, като предприемач, отстранен в борбата сред букмейкърските компании и хазартните играчи на пазара.

Сега за убийството на Динов се заприказва интензивно още веднъж след ареста на Васил Божков! Тази седмица се появиха изявления, в които се задава въпроса: Божков ли поръча Динов?! Въпрос, на който има вяра да се получи отговор скоро.

Ще излезе ли на ярко килърът на Динов, както и поръчителят на тази показна кървава екзекуция?! Забравен от следствените органи,от прокуратура, казусът със гибелта на Динов, през днешния ден още веднъж е настоящ.

Коментари разчовъркаха мъчително остарели рани на околните и приятелите му, само че и припомниха по какъв начин един брилянтен математик, воден от пристрастеността си да прави математически калкулации и прогнози, се трансформира в сполучлив управител и опасност за вълците в хазартния бизнес у нас и в Европа.

Прокуратурата проверява: Божков ли поръча разстрела на хазартния необут Йордан Динов?

Избран да съставлява европейска компания, измежду стотици претенденти, Динов бързо наложи марката на офисите си в цяла България.

И в случай че не бяха го емиминирали, през днешния ден той сигурно щеше да е един от най-успешните български бизнесмени. За малко Йордан Динов отвори десетки офиси, осигуряваше работа на над 100 индивида.

Забелязан като нов състезател в хазартния бизнес, той бе подложен на унищожителна офанзива и непрекъснати инспекции от Национална агенция за приходите,прокуратура и комисията по
хазарта, тогава. Актовете му, наложени като част от пресата, падаха един след различен пред съда, тъй като Динов играеше по разпоредбите, без да гази българските закони.

Над 100 извоювани каузи във всички съдилища в България. Тогава юристът му, благоевградчанинът Илко Стоянов, някогашен заместник-кмет на Петрич, твърдеше, че Динов е непогрешим в работата си и, че всичките му актове, паднали в съдилищата, са блестящо доказателство за опитите на държавната машина да смаже един легален бизнес, с цел да не се пречи да олигарсите в страната.

Динов влезе доста мощно в бизнеса и макар серията безуспешни опити да бъде отстранен от институциите,той продължаваше да открива офиси и обезпечава работни места Емблематичен в смелостта си, макар забележимите подмятания, че в България е мъчно да организираш собствен, конкурентен бизнес, поставяйки го на чисти и постоянни основи, Динов в никакъв случай не се оплака, описват негови близки.

Не ходеше с защита, не споделяше, че се опасява. Защото Динов не беше Хазартен вид, той бе математик със пристрастеност към математическата филология, две качества, обезпечили му безапелационния триумф в този характерен и рентабилен бизнес.

Затова убийството му пристигна като гръм от ясно небе. Благоевград бе покъртен! България бе потресена. Много звук се подвигна тогава, само че бързо утихна и 8 години казусът като че ли беше потопен в небитието.

Убицеът е неразкрит, поръчителят също. Най-многолюдното заравяне,на което бяхме очевидци. Сякаш целият град се бе изсипал да изпрати Йордан Динов. Стотици опечалени и ужасени хора изпроводиха Динов в последния му път.

Шествие, което мина пред полицията в Благоевград в символ на митинг против изказване на тогавашния вътрешен министър, Цветан Цветанов, разсърдил всички, които го познават с думите, че става въпрос за война в ъндръграунда и, че е погубен
хазартен необут.

Думи, които не се отнасяха за Данчо Динов, тъй като той не бе
хазартен под земята необут, а сполучлив менидъжър в мощен и открит, легален бизнес...

Години наред за Динов не не помниха приятелите и околните му. Адвокатът му Илко Стоянов, родственици, близки другари, приятелката на Динов, проведоха обичаен шампионат в памет на Динов, който всяка година събира стотици на футболно съревнование.

За Динов възпоменание бе направено преди 6 години и в Европарламента, на което участваха Оли Рен и Мартин Щулц и нито един български евродепутат.

8 години по късно тематиката още веднъж е ужасно настояща. Ще отговори ли следствието на прокуратурата и новоизбрания основен прокурор Иван Гешев на въпроси, които непрекъснато терзаят околните му: Защо бе погубен Йордан Динов и ще бъде ли осъден неговият екзекутор?!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР