4 736 471 души са напуснали Украйна за 50-те дни

...
4 736 471 души са напуснали Украйна за 50-те дни
Коментари Харесай

ООН: 5 милиона души са напуснали Украйна

4 736 471 души са напуснали Украйна за 50-те дни на войната. Това оповестява организацията на Организация на обединените нации за бежанците. През миналото денонощие страната са напуснали към 80 хиляди души. Тази статистика се основава на данни от разнообразни източници, основно гранични пунктове.
Според Организация на обединените нации 90% от украинските бежанци са дами и деца, защото на мъжете във военна възраст е неразрешено да напущат страната. В края на март организацията заяви, че за месец от войната 4.3 милиона от почти 7.5 милиона украински деца са били принудени да изоставен домовете си. Това е повече от половината от детското население на Украйна.
По данни на УНИЦЕФ това е най-голямата евакуация на деца след Втората международна война. 1.8 милиона от тях са получили леговище в прилежащи страни, повече от 2.5 милиона са били преместени навътре в Украйна.
500 хиляди души от общия брой на бежанците са били принудително отведени в Русия. Депутатът от Върховната Рада Дмитрий Любинец споделя пред изданието The Insider, че те нямат право да пътуват до територията на Украйна. На хората не им остава различен избор, с изключение на да получат документи от Русия или от ДНР и ЛНР
„ От позиция на интернационалното право те са заложници на обстановката и плебеи на труда “, споделя Любинец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР