4 558 816 лв. с ДДС са вложени за дейности

...
4 558 816 лв. с ДДС са вложени за дейности
Коментари Харесай

4,5 млн. лева са инвестирани в ремонт на пътищата в Бургаско

4 558 816 лева с Данък добавена стойност са вложени за действия по програмата за поддържане на републиканската пътна мрежа в Бургаска област тази година. За подготовка на пътищата за есенно-зимния сезон са отделени 342 839 лева и доникъде на декември ще бъдат завършени плануваните ремонтни действия. Това заяви районният министър Петя Аврамова в отговор на въпрос, заложен от депутатите Димитър Бойчев и Диана Саватева.

Те насочиха вниманието към осъществяването на неотложни поправки на пътни прави в района - пътя Царево-Малко Търново и цепнатина от остаряло свлачище в сектора Бургас-Малко Търново.

" По случая с посоченото свлачище - става дума за цепнатина и улягане на настилката на първокласния път, сигнализирано е с пътни знаци за неравности и ограничаване на скоростта. Възложено е инженерно-геоложко изследване, с цел да се открият аргументите за пропукване на настилката и правене на план за възобновяване на пътя. През 2019 година при уместно време и обезпечено финансиране ще се извърши ремонта за подсилване на сектора. Дотогава ще бъде осъществено преасфалтиране на развалената настилка ", разяснява министър Аврамова.

До средата на декември би трябвало да приключат ремонтните действия по следните републикански пътища с претрупан трафик: път I-6 София-Карнобат; I-9 в границата с област Варна (Обзор, Слънчев бряг, Бургас, Малко Търново), II-73 в границата с област Шумен (Лозарево, Карнобат), II-79 в границата с област Ямбол (Средец, кв. Меден Рудник), II-99 Царево-Малко Търново, II-308 границата с област Варна (Дъскотна, Айтос), III-906 граница с област Варна (Каблешково), Брястовец, Ахелой, III-9009 Ново Паничарeво-Ясна поляна и други.

От Министерство на регионалното развитие чакат средствата, с които разполага АПИ и тези, които се чака да бъдат генерирани с въвеждане на електронното таксуване и тол-системата, да бъдат в по-голям размер. По този метод ще се работи по-усилено освен по първокласните, само че и за останалите пътища от републиканската пътна мрежа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР