4,2% е ръстът на приходите от нощувки в местата за

...
4,2% е ръстът на приходите от нощувки в местата за
Коментари Харесай

Над 25,486 млн. лв. са приходите от нощувки за първите 10 месеца на 2019 г.

4,2% е растежът на приходите от нощувки в местата за настаняване с 10 и повече кревати за интервала януари-октомври тази година в съпоставяне със същия интервал на рекордната за туризма 2018 година – като безспорна цифра приходите са 1,426 милиарда лева Това демонстрират общите резултати от началото на годината, откакто Националният статистически институт разгласява данните за месец октомври.

С 14,9 % са нарастнали приходите от нощувки на български жители в местата за настаняване за десетте месеца на годината в съпоставяне със същия интервал на предходната, при чужденците тазгодишното нарастване на приходите от нощувки e с 1 %.

Общо пренощувалите лица в местата за настаняване с 10 и повече кревати в цялата страна са над 7,3 млн. за интервала януари-октомври 2019 година с растеж от 4,8 на 100 в съпоставяне със съответния интервал на 2018 година. Броят на осъществените нощувки за 10-те месеца надвишава 25,486 млн. – нарастване от 0,7%, съпоставено със същия интервал на 2018 година Данните демонстрират, че българският туризъм се развива стабилно и през 2019 година

Удовлетворена съм, че общите старания на страната, бизнеса и локалната власт освен дават отлични резултати, само че и демонстрират, че дружно преодоляваме провокациите и интернационалните рецесии, разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави още, че положителните достижения са тласък за всички заети в туризма, само че и отговорност, с цел да запазим постигнатото и да продължим да го надграждаме през 2020 година и идващите години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР