4 183 проверки за извършили горските стражари от 16-те стопанства

...
4 183 проверки за извършили горските стражари от 16-те стопанства
Коментари Харесай

4 183 проверки за извършили горските от СЦДП през месец ноември

4 183 инспекции за направили горските стражари от 16-те стопанства в обсега на Северноцентрално държавно дружество – Габрово през месец ноември.

Според справките на предприятието, 647 от тях са инспекции на обекти за рандеман на дървесина. Проверени са 584 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 2698 ловци и 254 други физически лица, извършващи действия в горите. Констатирани са 158 нарушавания, 138 от които по Закона за горите и едно по Закона за лова и запазване на дивеча. За всяко едно от тях е формиран акт за определяне на административно нарушаване (АУАН) на съответния причинител, а за други 19 нарушавания са формирани констативни протоколи. Дванадесет нарушавания са с незнаен причинител. За тях са формирани констативни протоколи и са изпратени сигнали до прокуратурата. Общото количество дървесина, обект на похищения за интервала е в размер на 448 м3. В резултат на контролната активност, през ноември горските са задържали 101 кубични метра дървесина, четири броя МПС, две каруци, два моторни триона и два броя други принадлежности – всичките обект или средства на нарушавания.
Извършени са редица инспекции по отношение на разчистване на аграрни парцели с метод на трайно прилагане пасище/нива, наоколо до горски територии. Точно към тези парцели горските са установили най-вече нарушавания на нормативната уредба. За тях и за останалите установени нарушавания от незнаен причинител са формирани констативни протоколи, които са изпратени на районните прокуратури по места.
Интензивните действия по запазване на държавните горски територии в обсега на СЦДП в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград ще продължат и през идващите месеци. С цел попречване на противозаконната сеч са направени графици за спомагателни наряди на Мобилните контролни екипи за защита на рисковите региони и в почивните дни. Продължават и дежурствата на горските стражари за попречване на противозаконна сеч в горски територии, ситуирани покрай обитаеми места, в които има риск от осъществяване на такива действия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР