4 000 общини са се регистрирали само през първите 10

...
4 000 общини са се регистрирали само през първите 10
Коментари Харесай

215 от 265 български общини са кандидатствали за безплатен интернет

4 000 общини са се записали единствено през първите 10 секунди, след отварянето на портала на WiFi4ЕU, което е повече от средствата, отпуснати за тура, написа trafficnews.bg. Точно 215 от всичките 265 български общински администрации са кандидатствали за безвъзмезден интернет от самодейността на Европейската комисия.
Припомняме, че пари ще се отпускат безплатно за създаване на бърза безжична връзка на публични места. Регистрация са съумели да създадат над 81% от всички общини в България, което подрежда страната ни измежду страните с най-голям интерес към концепцията, основател на която е българският еврокомисар Мария Габриел.
Според разпоредбите на състезанието Еврокомисията ще заплати по 15 000 евро на община, с цел да бъде конфигуриран безвъзмезден безжичен интернет на публични места, като площади, паркове, гари, лечебни заведения, читалища, библиотеки, административни здания. Задължението на администрациите ще е те да го поддържат в продължение на три години. Инициативата се осъществя за безжичната връзка да разреши на младежите да си търсят по-лесно работа и това ще способства за премахване на наследената от финансовата и икономическата рецесия висока младежка безработица.
Правилата за присъединяване плануват разпределянето на чековете да става по реда на записване, като от страна могат да вземат участие не повече от 224 общини, с цел да има за всички. Оказва се, че парите за първия стадий ще стигнат единствено за към 2 800, от общо кандидатствалите над 13 000 общински администрации. Победителите ще бъдат оповестени през идващия месец. От Брюксел дадоха обещание да провеждат още два кръга за набиране, като пари по програмата са планувани за общо към 6 000 общини в цяла Европа, а общият й бюджет до 2020 година е в размер на 120 000 000 евро. Общините, спечелили на първия кръг, нямат право да вземат участие наново, до момента в който останалите, които не са определени за ваучер в този момент, ще могат да опитат шанса си още два пъти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР