3Няма коли, които да предлагат повече вътрешно пространство на изгодна

...
3Няма коли, които да предлагат повече вътрешно пространство на изгодна
Коментари Харесай

Семеен превозвач за младото поколение

3  1917227-o7bya8iu2l-whr

Няма коли, които да оферират повече вътрешно пространство на преференциална цена от вановете. При тях формата следва функционалността и по тази причина външният им тип наподобява(ше) на кутия за обувки. Но това към този момент не е по този начин. Със своя съвременен и пресен дизайн новият модел Citroen Berlingo демонстрира, че в автомобилната промишленост нещата доста бързо се трансформират. Вановете също могат да бъдат готини и съвременни, без да губят практичните си качества. С по-ефектна визия, по-добри мотори и повече функционалности за комфорт и сигурност Berlingo се обрисува като рационална опция за млади фамилии с две или с три деца. А също и за хора на всякаква възраст, които обичат пътуват с огромна компания и доста багаж.



Тяхното настаняване е комфортно и елементарно през огромните плъзгащите задни порти. Предните седалки са оборудвани със сгъваеми масички за пътнците на втория ред. Там има и самостоятелни нощни лампи за четене на всяко място. През деня интериорът е чудесно осветлен с помощта на огромната остъклена повърхност от 6,4 квадратни метра и опционалния панорамен покрив.



Собствениците на автомобила ще изпитват удовлетворение от това по какъв начин наподобява той. С присъщите за Citroen декоративни и предпазващи въздушни капсули Airbumps на вратите и тесните дневни светлини Berlingo се вписва съвършено в новия жанр на моделите на марката. Освен свежите цветове и украшения, купувачите имат опция да персонализират по собствен усет автомобила си. Доскоро вановете не можеха да се зарадват на подобен каприз.

 1917371-fgxuft3dn1-whr

Водачът е омекотен във всеки един аспект на работата си. Дори не би трябвало да мисли дали телефонът му има ток в батерията, защото разполага със особено гнездо за безжично зареждане. За облекчение приложенията на смарт телефона могат да се копират върху 8-инчовия таблет върху централната подпора и да се ръководят оттова. Същият екран служи за свързаната 3D навигационна система, която дава информация за трафика в действително време, намира паркинги и бензиностанции с ценоразписите им, дава информация и за времето. В случай на акцидент автоматизирано или посредством бутон се подава сигнал към избавителните служби – услуга, която действа когато и да е и е безвъзмездна.

 William Crozes @ ContiArt

Двигателната гама се състои от един бензинов и един дизелов мотор в две равнища на мощ. Трицилиндровият бензинов елемент 1,2 PureTech с турбо пълнене генерира 110 и 130 конски сили. Четирицилиндровият дизелов мотор 1,5  BlueHDi е представител на новото потомство обичайно положителни френски комън-рейли – тихи, енергични, здрави и икономични. Той ще се предлага в три равнища – 75, 100 и 130 конски сили. Топмоделите на бензин и дизел със 130 конски сили ще работят с съвременна 8-степенна автоматизирана трансмисия като опция на механичните скоростни кутии. Ето че и при задвижването ванът е на равнището на актуалните леки коли.

 1917398-y1ggqcgi9k-whr

Новият модел Berlingo за първи път се предлага в два размера на каросерията – М и XL. Стандартният вид М има дължина 4,40 м, междуосие 2,78 м, а багажният му потенциал доближава 775 л. При по-голямата версия XL дължината на автомобила е 4,75 м, междуосието – 2,97 м, а товарният размер – 1050 л (при прегънат трети ред седалки). Тонираното стъкло на задната врата се отваря, с цел да улесни достъпа до багажника на тесни паркинги.

 1917395-t8rrmlgg2s-whr

По предпочитание на купувача и двата модела могат да бъдат поръчани със 7 места. Трите обособени седалки на втория ред обезпечават комфортно настаняване и доста пространство за пасажерите. Седалките могат да се сгъват по този начин, че да образуват еднакъв под за товарене. В кабината има 28 отделения за движимости с обща съдържимост 186 л. Като втори багажник е огромната ниша в тавана. При прегъване на предната пътническа седалка могат да се транспортират предмети с дължина 3,05 м, – да вземем за пример лодка.

 1917377-lcujvhxtjl-whr

За безвредното и удобно пътешестване в Citroen Berlingo се грижат 19 електронни системи. Водачът може да следи на пъстър Head-Up дисплей  в челното стъкло всички значими данни при придвижване, без да смъква взор от пътя. На него се изобразяват упътванията на навигацията и пътните знаци с ограничавания на скоростта, които се разчитат от многофункционалната камера в челното стъкло.

 1917410-r5g3pq2pjf-whr

При несъзнателно овакантяване на лентата без мигач системата за предизвестие подава светлинен сигнал и поправя траекторията,като задържа автомобила по първичния курс. Ако лидерът съзнателно желае да смени лентата без включване на мигач, би трябвало просто да приложи малко по-голямо изпитание върху кормилото. Светлинен сигнал във външните огледала посочва за съществуване на обекти в мъртвата зона на видимост от съответната страна на колата. В случай на заплаха от преден конфликт се задейства автоматизираната спирачка. При насъбрана отмалялост електрониката сигнализира и подканя лидера да си вземе отмора.

 1917515-r6kn7krdyt-whr

Моделите с автоматизирана трансмисия разполагат с адаптивен темпомат с функционалност за прекъсване. Той поддържа заложената скорост и отдалеченост до транспортното средство начело и при потребност стопира автомобила. Електрониката подкрепя потеглянето по надолнище и спускането по стръмни сектори, както и паркирането, което може да се прави автоматизирано. Камерата за назад виждане може да демонстрира разнообразни изображения на автомобила със 180-градусов аспект, тъй че лидерът да бъде оптимално улеснен в маневрите. Системата Grip Control замества тежкото и скъпо двойно предаване, като приспособява сцеплението на задвижващите предни колела съгласно терена, а лидерът избира сред пет режима на придвижване – общоприет,за сняг, за тиня, за пясък и с изключена стабилизираща стратегия ESP.

 1917389-bwo7u4ywsc-whr
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР