3D пространствено заснемане на снимки и видеоклипове - най-големия скок

...
3D пространствено заснемане на снимки и видеоклипове - най-големия скок
Коментари Харесай

Камерата на iPhone 16 Ultra ще направи най-големия скок във фотографията след преминаването от черно-бяло към цветно

3D пространствено снимане на фотоси и видеоклипове - най-големия скок във фотографията след прекосяването от черно-бяло към цветно, или пък не?

Емил Василев преди 53 секунди 2 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 16:58 | 02.09.2023

Рестартирането на телефона: какъв брой постоянно да го вършим и за какво?

IT НовиниДаниел Десподов - 15:10 | 04.09.2023

Германия стартира най-големия си опит с 4-дневна работна седмица

КосмосЕмил Василев - 11:30 | 04.09.2023

Космическият телескоп „ Джеймс Уеб “ улови с невиждана подробност именитата свръхнова „ Supernova 1987A “

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Според лийкър в Weibo, видян първо от MacRumors, iPhone 16 Ultra ще включва система от камери, която ще може да снима 3D пространствени фотоси и пространствени видеоклипове като тези, показани в очилата Apple Vision Pro.

По време на демонстрацията на Vision Pro на WWDC 2023 пространствените фотоси и видеоклипове бяха най-впечатляващото нещо, което можеше да се види. Много от публицистите, анализаторите и разработчиците, които участваха на събитието показаха такова възприятие.

Една от най-честите отрицателни реакции по отношение на тази функционалност беше, че с цел да извършите пространствени фотоси и видеоклипове на най-запомнящите се моменти в живота ви – като да вземем за пример детски рожден ден или особено фамилно пътешестване ще би трябвало да носите очилата Vision Pro, с цел да ги заснемете, а това би ви лишило от опцията да „ бъдете сега “.

В резултат на това незабавно се появиха спекулации, че Apple евентуално може да интегрира сходна технология за 3D снимане в бъдещата система на камерата на iPhone, защото тя към този момент употребява LiDAR за отчитане на дълбочината и прави 3D сканиране за функционалности като Face ID.

Така че последният отчет, че Apple възнамерява да вкара 3D снимка и видеозаснемане в iPhone 16 Ultra идната есен след стартирането на Vision Pro при започване на 2024 година е разумно продължение. Разбира се, логиката не всеки път съответствува с това, което е допустимо да се случи, тъй че би трябвало да сме внимателни във връзка с периодите.

Логично е също по този начин Apple да вкара тази технология първо в своя най-скъп и най-продаван модел iPhone. Въпреки това ще е добре тази технология в последна сметка де се появи в множеството модели iPhone, тъй като пространствените фотоси и видеоклипове са толкоз завладяващи.

Гледането на пространствени фотоси и видеоклипове провокира толкоз прочувствена реакция, че се усеща като нещо ново и добре пристигнало изобретение. Всъщност това може да е даже по-голям скок напред от прехода от черно-бяла към цветна снимка и видео.

По отношение на името на флагманския смарт телефон на Apple има спорни известия за това дали тазгодишният iPhone 15 Pro Max може да се преименува на iPhone 15 Ultra. Съобщава се, че той ще включва перископна камера за снимане на фотоси от по-голямо разстояние, което би могло да оправдае смяната на името му, само че в случай че моделът за идната година в действителност включва технология за 3D снимане, това сигурно би оправдало обновяването на името му.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР