3D-принтирането не е чужда на автомобилната промишленост, но до момента

...
3D-принтирането не е чужда на автомобилната промишленост, но до момента
Коментари Харесай

Отпечатаха най-евтиния електромобил с 3D принтер

3D-принтирането не е непозната на автомобилната индустрия, само че досега тази технология се лимитира до доста дребни серии екзотични коли или елементи. Затова LSEV бъди задоволително интерес, тъй като производителите му настояват, че той ще се трансформира в „ първия в света всеобщ електрически автомобил, отпечатван на 3D принтер “. Очакванията са да влезе в произвеждане през втората четвърт на 2019 година Зад този план стоят китайската Polymaker и италианската XEV. Първата компания е виновна за 3D-технологията, до момента в който втората за електрическото задвижване.

Polymaker твърди, че всички забележими елементи по автомобила, като се изключи шасито, седалките и стъклата, са 3D-принтирани. Този метод е разрешил да се снижи броят на частите от приблизително 2000 до единствено 57, без включително да са включени частите по задвижването. Процесът е „ отговорен “ и за обстоятелството, че общото тегло на автомобила е единствено 450 кг.

Друго преимущество на 3D принтирането е, че то разрешава трагично ускоряване на процесите на развиване и създаване. Това е разрешило дизайнът на LSEV да бъде основан за сред 3 и 12 месеца, до момента в който при един стандартен автомобил този развой лишава от 3 до 5 години.

Макар стартът на производството да е на година разстояние, XEV се хвали, че е получил 7000 европейски поръчки за LSEV – 5000 от Poste Italiane, а 2000 от лизинговата компания ARVAL.

От техническата част се знае доста малко. Автомобилът ще коства към 8000 евро, батерията му ще подсигурява пробег най-много 150 км и ще може да развива до 70 км/ч.

Президентският „ Кортеж” на Путин е готов
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР