3D принтирана капсула позволява на неизлечимо болни хора сами да

...
3D принтирана капсула позволява на неизлечимо болни хора сами да
Коментари Харесай

Самоубийство в капсула - в Швейцария вече е възможно

3D принтирана капсула разрешава на неизлечимо заболели хора сами да сложат завършек на страданията си. Това стана допустимо, откакто управляващите в Швейцария оповестиха, че устройството на име Sarco не нарушава закона.

Въпросът за асистираното самоубийство е предмет на съществени полемики по света. Защитниците на концепцията считат, че по този метод хора в терминална фаза на онкологични, дегенеративни и други болести могат да прекратят страданията си и по този метод да понижат товара, който околните им би трябвало да носят.
Швейцария вкара по-строги ограничения против COVID-19
Считано от през днешния ден, 4 декември 2021 година, при идване на територията на Конфедерация Швейцария жителите би трябвало да показват PCR тест,...

Против подобен вид обаче има доста медицински,правни и религиозни причини.

Създателят на първата „ машина на гибелта “ в света е бранителят на правото на евтаназия доктор Филип Ничке (наричан от съперниците си доктор Смърт) и организацията му „ Екзит Интернешънъл “. Капсулата прилича ковчег с транспарантни панели и е разположена  е върху наклонена платформа. При натискане на бутон от вътрешната ѝ част, тя се изпълва с азот, който лишава живота на индивида вътре. Капсулата разполага и с бутон за спешно прекъсване и люк за евакуация. Тя  е минала нужните юридически инспекции, което би разрешило технологията да се употребява в законните клиники за асистирано самоубийство в Швейцария, написа „ Евронюз “.

Ничке декларира, че задачата му е не да продава копия от машината, а да разреши на всеки да изтегли дизайна и да го отпечата самичък с тримерен принтер. Това обаче няма да бъде допустимо за хора под 50-годишна възраст, а също по този начин ще е нужно здравно утвърждение - в това число след оценка от психолог. " Sarco не може да се употребява легално в други страни, с изключение на в Швейцария ", акцентира основателят.

„ Екзит Интернешънъл “ възнамерява да популяризира капсулата в Швейцария от идната година.
От 1 юли: Швейцария позволява еднополовите бракове
Еднополови двойки ще могат да подписват брак в страната от 1 юли следващата година, заяви швейцарското държавно управление, представено от АП. Решението б...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР