397 са кандидатите за варненски депутати. Партийните и коалиционни листи

...
397 са кандидатите за варненски депутати. Партийните и коалиционни листи
Коментари Харесай

По 26 кандидати за едно депутатско мястo във Варна

397 са претендентите за варненски депутати. Партийните и съдружни листи са 29, а един от претендентите е повдигнат от Инициативен комитет, демонстрира информация на Дарик в регистъра на Районната изборна комисия (РИК).

Трети многомандатен изборен регион Варна има 15 представители в Народното събрание. Това значи, че за всяко депутатско място спорят приблизително по над 26 претенденти. Те ще бъдат определени от имащите право на глас малко над 402161 души в района.

На парламентарния избор в неделя, 2 октомври, във Варненска област ще има 649 изборни секции. С машини ще се гласоподава в 541 секции, от които в 138 ще има по две машини. В град Варна ще има 406 секции, като в 341 от тях ще се гласоподава с машина, посочи ръководителят на РИК Велин Жеков.

 Велин Жеков и Марио Смърков

Машините за вота идват във Варна довечера след 22.00 часа. Броят им е 679, като всички устройства ще бъдат разпределени по секциите и няма да има аварийни.

Не повече от 10 са получените досега сигнали за пазаруване на гласове в региона, главно в общините отвън Варна. Сигналите са ориентирани към Министерство на вътрешните работи, разкри регионалният шеф Марио Смърков. Той означи, че политическите партии са били извънредно правилни по време на предизборната акция.

В РИК досега няма подадена нито една тъжба или сигнал за нарушаване, уточни ръководителят Жеков.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР